SEGRE

Endesa realitza un simulacre d'incendi a la central de Canelles

Es va fingir un foc que va derivar en un incident ambiental

Operaris durant el simulacre d'incendi a la central de Canelles

Operaris durant el simulacre d'incendi a la central de CanellesEndesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa ha realitzat amb èxit un simulacre d’incendi a la central hidràulica de Canelles, a la Noguera, l’últim que la companyia realitza aquest 2018. Aquesta operació forma part dels plans de prevenció i seguretat que Endesa realitza des del 2003, i de forma itinerant, a les instal·lacions de generació hidroelèctrica de Catalunya amb l’objectiu de prevenir incidents als complexos i estar preparats per actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se’n, segons ha explicat l’empresa.

En el simulacre, el foc fictici s’hauria produït a l’interior de la central, a la planta -2, la qual cosa hauria activat l’alarma d’incendis de la instal·lació i, de retruc, hauria arribat l’avís al Centre de Control de Producció Hidràulica situat a la seu de Lleida, al barri dels Magraners. Aquest incendi s’hauria produït a un regulador de turbina, i per a sufocar-lo hauria calgut la injecció de 1.500 litres d’aigua i la utilització d’escumogen, amb la qual cosa no només s’ha simulat un incident tècnic, sinó que ha derivat en una intervenció ambiental.

La central hidràulica de Canelles, situada al riu Noguera Ribagorçana, va entrar en servei el 1959 i té tres grups amb una potència total de 107,4 MW.

tracking