SEGRE

NEGOCIACIÓ PRESSUPOSTOS

El bo elèctric beneficia poc més de 3.500 lleidatans

Representen el 0,5 per cent del total de perceptors a l’Estat || Govern central i Podem pretenen ampliar-lo via pressupostos

Imatge d’una subestació elèctrica.

Imatge d’una subestació elèctrica.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bo social elèctric que el president del Govern, Pedro Sánchez, i el líder d’Units Podem, Pablo Iglesias, han acordat ampliar a l’acord de pressupostos que van presentar dijous, beneficia poc més de 3.500 lleidatans. Aquesta xifra suposa el 0,5% dels 706.118 perceptors que hi ha a l’Estat, segons les dades a data de 31 d’agost recollides pel ministeri de Transició Ecològica, i és similar a la de la veïna Osca. Als antípodes hi ha la Comunitat de Madrid que, amb una quota del 10,3% dels beneficiaris, encapçala el rànquing estatal al davant de València, amb un 6,6%, i Barcelona, amb un 5,9%. La reforma acordada entre els socialistes i el partit morat passarà aquesta setmana que ve pel ple del Congrés dels Diputats, després de ser aprovada, per decret llei, al Consell de Ministres. Està previst que les dos formacions aprofitin la tramitació per incloure-hi part de les mesures pactades per als comptes de l’Estat del 2019, com la creació d’un bo energètic que estengui els beneficis de l’elèctric a un altre bo gasístic.

Així les coses, el principal canvi que recull el pacte és que hauran de ser les empreses del sector les que financin “íntegrament” l’ajuda. D’altra banda, l’establiment d’un impost als beneficis que obtenen les empreses a l’estranger, acordat per Sánchez i Iglesias, incrementarà la recaptació tributària un 1,25%.

L’FMI adverteix a Sánchez que sigui “acurat” en l’alça del salari mínim fins als 900 euros

Per la seua banda, Poul Thomsen, director del departament europeu de l’FMI, va demanar ahir al Govern espanyol que sigui “acurat” amb l’augment del salari mínim interprofessional.

En un altre ordre de coses, el cap de l’Executiu central va avançar ahir que no pensa negociar els pressupostos amb els partits nacionalistes i independentistes fins que el projecte de llei no arribi al Congrés. “Paciència”, va demanar

Sánchez,

que, després de l’adhesió d’Units Podem, compta amb el suport de més de 150 parlamentaris, més o menys els mateixos que va recollir José María Aznar en la seua primera legislatura a la Moncloa.

tracking