SEGRE

Audi accepta 800 milions d'euros de multa per manipulació d'emissions

La infracció va afectar motors dièsel del tipus V6 i V8

El logotip d'Audi.

Audi accepta 800 milions d'euros de multa per manipulació d'emissionsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fabricant automobilístic alemany Audi ha acceptat pagar una multa de 800 milions d’euros en relació amb la manipulació d’emissions de gasos contaminants en vehicles dièsel, va informar aquest dimarts l’empresa matriu Volkswagen. "Audi accepta la multa després d’una anàlisi exhaustiva i no interposarà un recurs. Audi reconeix així la seua responsabilitat en l’incompliment de les seues obligacions de supervisió", precisa el comunicat.

La notificació de sanció contra Audi en relació per les discordances respecte a les normes reguladores a determinats vehicles dièsel V6 i V8 fabricats o distribuïts ha estat emesa avui per la Fiscalia de Munic i el seu pagament posa fi al procés obert per la mateixa contra el fabricant per la venda de cotxes dièsel manipulats, agrega. La multa, que ascendeix en total a 800 milions, inclou la sanció màxima legal per infracció administrativa negligent de 5 milions d’euros i l’exacció per beneficis econòmics de 795 milions d’euros.

La Fiscalia va determinar que Audi va incomplir les seues obligacions de supervisió en el departament que verifica la conformitat normativa dels seus vehicles i que com a conseqüència entre 2004 i 2018 determinats motors dièsel del tipus V6 i V8 desenvolupats per l’empresa no van complir amb els estàndards establerts.

D’aquesta manera, Audi tampoc no va poder detectar que els motors dièsel del tipus EA288 (Gen3) als Estats Units i el Canadà i del tipus EA 189 a tot el món desenvolupats per Volkswagen estaven equipats amb un software il·legal.

El comunicat assenyala, així mateix, que la sanció tindrà un impacte negatiu sobre els pronòstics d’Audi per a l’exercici fiscal en curs.

tracking