SEGRE

Indulleida va cessar el president per un suposat ús irregular de la targeta

Proposarà a la Junta General de l’entitat iniciar accions de responsabilitat social

Vendrell, quart per l'esquerra, s'adreça als socis d'Indulleida el novembre del 2017.

Indulleida va cessar el seu president per un suposat ús irregular de la targeta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A començaments del mes de juny passat, el consell d’administració d’Indulleida va rebre informació detallada sobre “determinades activitats irregulars” relacionades amb l’ús de la targeta de crèdit d’empresa a disposició del seu llavors president, Josep Maria Vendrell, amb el qual es va acordar “de forma ràpida provocar la seua dimissió”, segons van explicar fonts de l’empresa transformadora de fruita. Per la seua part, Vendrell va assegurar que la decisió de deixar el càrrec després de divuit anys al capdavant de la societat “va ser per raons personals”.

Tanmateix, des d’Indulleida van assegurar que “vam detectar un problema, vam auditar els comptes i els moviments de la targeta, vam prendre mesures immediates i ara deixem, com marquen els estatuts, la decisió de què fer en mans de la Junta General Ordinària de la societat, convocada per al proper 27 de novembre.

Segons el punt cinquè de l’ordre del dia de l’esmentada junta, els socis i accionistes d’Indulleida seran els que decideixin si aproven l’inici d’una “acció social de responsabilitat” sobre l’anterior president, és a dir, emprendre accions per exigir judicialment que es repari qualsevol detriment en el patrimoni social motivat per una conducta contrària als seus estatuts, una vegada que l’actual direcció de la firma els detalli les suposades irregularitats i el resultat de les auditorias efectuades sobre els sis últims anys en relació amb aquests moviments de la targeta de crèdit.

Les fonts recorden que “vam prendre la iniciativa de provocar la dimissió del president i ara la decisió final sobre què fer és de la Junta General, que és l’únic competent per decidir una vegada explicats amb detall tots i cada un dels moviments irregulars.” “No hem negociat res, és més, el consell d’administració preguntarà a la Junta quins passos haurem de seguir”, van afirmar. Així mateix, des d’Indulleida es va insistir que “és un cas concret, limitat, que en res no ha interferit en la marxa de l’empresa en aquests últims mesos”, els resultats de la qual també es presentaran a finals de novembre a Alguaire.

“Estic sorprès i tranquil, mai ningú em va dir que fes res mal fet“

Josep Maria Vendrell es va mostrar ahir “sorprès però molt tranquil” per la decisió d’Indulleida de demanar a la Junta General l’inici d’accions de responsabilitat contra ell per presumptes irregularitats en les seues despeses. “Els comptes dels meus 18 anys com a president d’Indulleida estan auditats i aprovats i mai ningú, ni des de la direcció de l’empresa ni des de la direcció financera, no em va dir que estigués fent res mal fet”, va assegurar aquest dimarts.

Vendrell es va mostrar preocupat per les conseqüències que aquesta decisió pugui comportar a nivell personal però va assegurar que “els números es poden analitzar amb detall i no podran trobar que jo m’hagi quedat diners de l’empresa, perquè no ho he fet.” Per a l’expresident de la firma d’Alguaire, “el més normal és que una vegada s’exposi tot davant de la Junta General, tot quedi en res perquè, reitero, no he fet res mal fet ni he robat res a ningú”.

“Sóc un humil pagès que vol viure del seu treball tirant endavant una petita finca i això és l’únic que em preocupa”, va assegurar. Va afegir que “em sorprèn que ara surtin aquests rumors que, n’estic segur, s’aclariran, encara que el mal sobre la meua persona ja estarà fet”.

Vendrell va recordar que ell va ser qui va presentar la dimissió el mes de juny passat “per raons personals, no perquè ningú m’obligués a fer-ho. Va ser una decisió meua després de 18 anys en el càrrec”. Vendrell, que compagina el seu treball com a pagès amb el càrrec de regidor del PDe- CAT a Torrelameu, va instar el consell d’administració d’Indulleida i la seua Junta General a “prendre les decisions que hagin de prendre” i va reiterar que “mai no se’m va dir que feia res malament amb les despeses i, si m’ho haguessin dit, els hauria exigit que m’ho descomptessin dels meus ingressos”.

tracking