SEGRE

La banca retira informació d'hipoteques als seus webs, pendent del Suprem

Anuncis de venda de pisos en una entitat immobiliària.

La banca retira informació d'hipoteques als seus webs, pendent del SupremEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els principals bancs espanyols han retirat de les seues pàgines webs la informació disponible sobre les hipoteques a l’espera que el Tribunal Suprem aclareixi si és l’entitat o el client el que s’haurà de fer càrrec de l’impost associat a aquests crèdits. Segons ha pogut saber Efe, alguns bancs espanyols estan revisant les condicions dels préstecs hipotecaris, i tampoc no estan oferint aquesta informació a les seues oficines, encara que no han suspès la firma d’hipoteques que ja estava prevista.

L’estratègia comercial sobre hipoteques de la banca espera la decisió que adopti sobre això el Tribunal Suprem.

El president de l’Alt Tribunal, Carlos Lesmes, es reunirà avui amb els magistrats que dijous passat van dictar la sentència que establia que la banca, i no els seus clients, s’havia de fer càrrec del pagament de l’impost d’actes jurídics documentats en la firma d’una hipoteca.

Segons van confirmar a Efe fonts del Suprem, aquesta reunió, de caràcter intern, servirà únicament per analitzar la situació creada després de l’esmentada sentència, i de la nota posterior, en la que el Tribunal convocava una reunió plenària dels magistrats del Contenciós-Administratiu per confirmar o no la jurisprudència creada.

Després de la sentència de dijous, l’endemà, el Suprem, davant de l’"enorme repercussió econòmica i social" del fallo, va anunciar que estudiaria la seua pròpia decisió.

tracking