SEGRE

LABORAL PREVISIÓ

La campanya de Nadal crearà a Lleida 3.170 contractes

Suposa un 4,6 per cent més que l’any passat i un 9% que el 2008 || Com a reforç de les empreses de manera transitòria

Imatge d’arxiu de l’Eix comercial de Lleida per Nadal.

Imatge d’arxiu de l’Eix comercial de Lleida per Nadal.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de Nadal, entre els mesos de novembre i gener, a la província de Lleida comptarà amb 3.170 contractacions, la qual cosa representarà un augment del 4,6 per cent respecte a la campanya 2017-2018, segons l’empresa de recursos humans Randstad. A més, segons les previsions, les contractacions a la província seran un 9 per cent superiors que les de la campanya nadalenca del 2007-2008, quan se’n van fer un total de 2.907.

En el conjunt de Catalunya, el nombre de contractacions arribarà als 57.875 llocs de treball, un 7,7 per cent més, mentre que respecte a deu campanyes enrere, l’augment és de fins a un 34,9 per cent. Pel que fa a les dades de l’Estat, aquesta pròxima campanya de Nadal generarà 406.000 contractes, principalment al comerç, hostaleria i transport, la qual cosa representa un augment del 8,3 per cent respecte a l’any anterior i de manera que se superarà per primera vegada en la història la barrera dels 400.000 llocs de treball, segons Randstad.

Les empreses demanen empaquetadors o mossos de magatzem i també d’atenció al client

Comerç, hostaleria, logística i transport són els sectors que dinamitzaran el mercat laboral en aquesta època a causa de l’augment del consum, segons afirma Randstad, que afegeix que la major part de les incorporacions es porta a terme mitjançant contractes de durada determinada.

Aquest fet es deu que les empreses busquen reforçar així les plantilles de manera transitòria a causa de l’augment puntual de la demanda, amb contractes que comencen al novembre i s’allarguen fins a finals de gener, a l’unir-se amb la campanya de rebaixes.

La digitalització i el comerç electrònic han provocat una transformació en el que demanen les companyies, que busquen perfils amb competències digitals. Així doncs, els llocs més sol·licitats són els d’empaquetadors, carretorners, mossos de magatzem o transportistes, encara que també s’incrementa la petició de professionals destinats a l’atenció al client, tant per a atenció online com telefònica.

tracking