SEGRE

El president del Suprem nega haver rebut una trucada dels bancs

Lesmes reconeix una gestió "deficient" de l’assumpte

El president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes

El president del Suprem nega haver rebut una trucada dels bancsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha assegurat aquest dijous que no ha rebut cap trucada d’entitat financera alguna alertant del risc sistèmic que provocava la sentència coneguda dijous passat, que atribueix a la banca el pagament de l’impost de les hipoteques. En una trobada amb periodistes al començament de la jornada de portes obertes de la institució, Lesmes ha reconegut que hi va haver una gestió "deficient" de l’assumpte, que no s’ha gestionat bé i que ha causat un dany i una desconfiança en l’alt tribunal d’una institució que porta "206 anys treballant, ni a favor ni en contra de cap sector," i no es mereix.

Al llarg de la jornada de dijous, quan es va fer pública la sentència que atribueix a les entitats financeres, i no al client, el pagament de l’impost d’actes jurídics documentats, Lesmes va mantenir diverses converses amb el president de la sala tercera, Luis Díez Picazo, que és el que va emetre el fallo.

Picazo li va explicar que havia tingut coneixement de la sentència per la premsa, que va començar a difondre "qüestions incertes, com si eren les comunitats autònomes les que havien de fer-se càrrec de l’impost, o els bancs directament".

Per pal·liar aquesta incertesa, Lesmes va suggerir a Díez Picazo que es redactés una nota explicativa, perquè "no genera desconfiança sinó que aclareix incerteses, potser no totes però sí algunes", però el resident de la sala va optar per convocar una reunió del Ple per al proper 5 de novembre.

tracking