SEGRE

POLÍTICA PROTESTES

'Escrache' davant el Tribunal Suprem per les hipoteques

Establia que la banca havia de tornar l’impost de préstecs hipotecaris || També es van manifestar per les pensions

Manifestants de l’escarni davant de les portes del Tribunal Suprem, ahir a Madrid.

Manifestants de l’escarni davant de les portes del Tribunal Suprem, ahir a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de dos-centes persones van dur a terme un escrache ahir al migdia al davant de les portes del Tribunal Suprem en protesta per la precarietat de les pensions i per l’“aberrant” decisió de revisar la doctrina d’una sentència que estableix que la banca ha de pagar l’impost d’actes jurídics d’una hipoteca.

Convocats per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i moviments socials, els congregats van carregar contra els jutges per haver fet “marxa enrere” després de la sentència davant les “pressions de la banca i els poderosos”.

Els manifestants es van concentrar a vint metres de l’entrada principal de l’edifici del Tribunal Suprem, situada a la plaça Villa de París, custodiat per un ampli dispositiu policial, amb fins a vuit vehicles d’antiavalots i més d’una vintena d’agents. “Alguna cosa fa pudor en aquest tribunal”, “Banquers i jutges corruptes” o “Els delinqüents són allà davant” van ser algunes de les consignes que van corejar els manifestants, la majoria pensionistes i jubilats. Aquests van alçar cartells en els quals exigien també pensions dignes i carregaven contra el Govern espanyol, la banca i els jutges, als quals van anomenar “lladres” per la “precarietat” de les pensions.

tracking