SEGRE

EMPRESA COMPRA

ACS i Atlantia prenen Abertis en una operació milionària

Firmen un crèdit de 9.823 milions i n’injecten 7.000 més || La firma de Florentino Pérez guanya 2.410 milions en l’operació

Imatge de la seu d’Abertis, ara controlada per ACS i Atlantia.

Imatge de la seu d’Abertis, ara controlada per ACS i Atlantia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ACS i Atlantia van anunciar ahir la culminació de la presa d’Abertis mitjançant la creació d’una societat conjunta a través de la qual controlaran la companyia, una firma instrumental que ha adquirit l’empresa d’autopistes a la filial alemanya d’ACS Hochtief. Per això, la companyia que presideix Florentino Pérez, la seua filial germànica, i la companyia italiana participada per la família Benetton han injectat en la societat comuna un import de 6.909,3 milions.

En paral·lel, a més, han subscrit un crèdit de 9.823,9 milions d’euros, en què estan involucrats quatre bancs espanyols, que són Caixabank, Santander, Bankia i BBVA.

Atlantia té el 50% dels títols de la firma que controla a Abertis, ACS el 30% i Hochtief, el 20%

Segons l’acord fet públic ahir per les empreses, Atlantia controlarà la societat comuna titular d’Abertis, que té el nom d’Abertis Holdco, ostentant la meitat més una de les accions. ACS tindrà un 30% i Hochtief, l’altre 20% restant.

Al seu torn, Abertis Holdco ha conformat una segona societat, Abertis Participaciones, que serà la que ostenti el 98,7% del capital de l’empresa d’autopistes que Hochtief va aconseguir a través d’una OPA. La resta de les accions continuen en mans de petits accionistes que no s’hi van presentar i que tampoc han venut després els seus títols al mercat.

Alhora, els tres socis han materialitzat una altra de les parts de l’acord que van assolir al març, que va posar fi a la batalla que lliuraven per controlar Abertis i els va portar a continuar junts en la presa del grup de concessions. Així, Atlantia ha entrat en el capital de Hochtief, amb la presa d’un 24,1% del capital, al comprar títols a ACS. La constructora espanyola prèviament havia subscrit l’anunciada ampliació de capital de la seua constructora germànica per 907,8 milions d’euros. En virtut d’aquesta triple operació, ACS s’ha acabat embossant 2.410 milions i ha augmentat el seu patrimoni net en el mateix import, mentre que continua mantenint el control de Hochtief malgrat reduir al 50,41% la seua participació a la firma.

tracking