SEGRE

RAMADERIA BOVÍ DE CARN

El sector boví adverteix que ha "de mimar l'exportació"

Asoprovac analitza la situació dels productors i la PAC || Agricultura destaca la venda exterior de 75.000 caps de bestiar

Ricard Godia, a l’esquerra, al costat de la consellera Jordà.

Ricard Godia, a l’esquerra, al costat de la consellera Jordà.ASOPROVAC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la patronal del boví de carn Asoprovac Catalunya, Ricard Godia, afirma que “les exportacions han de mimar-se” pel seu gran valor en el sector. Aquest ha sigut el tema central de la jornada organitzada, aquesta setmana, per l’associació al port de Tarragona, sota el títol Reptes del boví de carn: obertura de nous mercats i la PAC 2020. Godia, a més, va recalcar la importància de la PAC, les seues línies de treball, les negociacions i en com “han de ser el més beneficioses per al sector”.

La jornada va comptar amb la presència de gairebé cent persones, entre les quals es trobava la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que va destacar el dinamisme del sector boví al camp català: “Malgrat que de vegades es troba obstacles, sou capaços d’innovar i buscar nous mercats, i la prova d’aquest fet són els més de 75.000 caps de bestiar exportats.”

Un portaveu europeu assegura que “el 100% dels pagaments vindran de Brussel·les fins al 2027”

A banda de mostrar el seu suport al sector i als productors i incidir en alguns punts que s’han de tractar, com són l’ús d’antibiòtics i el canvi climàtic, Jordà va afegir que s’ha “d’obrir més el perímetre de mercat, i per part de la conselleria transmetré que ha de ser tot el Govern el que ha d’estar al vostre costat”.

En relació amb les exportacions, el director general de Sanitat de la Producció Agrària del ministeri d’Agricultura, Valentín Almansa, va donar un toc d’atenció als productors i els va recordar que “s’ha de ser competitiu en un mercat global”. De fet, va advertir que els mercats turc i libanès “se’ns en han anat perquè estem fora de preus respecte a altres països”. Una cosa que, per a Almansa, significa que “hem perdut competitivitat en relació amb l’exterior i també importem molt”.

Davant del context complicat i la previsió de reducció d’un 5% del pressupost de la PAC des del 2020, el cap adjunt d’Agricultura de la Comissió Europea, Ricard Ramon, va assegurar que “el 100% dels pagaments directes continuaran venint de Brussel·les. No hi ha dubte, almenys fins al 2027”.

tracking