SEGRE

França prohibeix els pesticides amb metasodi per risc sanitari i ambiental

Considera que presenten riscos per a la salut i el medi ambient

França prohibeix els pesticides amb metasodi per risc sanitari i ambiental

França prohibeix els pesticides amb metasodi per risc sanitari i ambientalEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats sanitàries franceses van anunciar aquest dilluns la prohibició de productes fitosanitaris a base de metasodi, recentment aprovats per la Unió Europea (UE), en considerar que presenten riscos per a la salut i el medi ambient. Aquests productes, pesticides, herbicides i fungicides, són habitualment utilitzats en cultius hortícoles per a la desinfecció de terres, en particular en el cultiu de canonges, ja que combat plagues de cucs i de fongs. Després de la revelació de diversos casos d’intoxicació lligats a l’ús d’aquests productes, l’Agència Francesa de Seguretat Sanitària (ANSES) va prohibir de forma provisional el seu ús, una mesura que ha convertit ara en definitiva. Segons el seu dictamen, aquests fitosanitaris representen "un risc per a la salut humana i el medi ambient" en les condicions d’ús necessàries perquè sigui eficient.

Encara que s’apliquen a petites parcel·les i en hivernacles, és necessari aplicar grans quantitats als terres, entre 300 i 1.200 litres per hectàrea, el que representa 700 tones anuals a França, segons l’ANSES.

Utilitzats sobretot a l’oest del país, on són importants els cultius de canonges, les autoritats sanitàries van registrar a finals de setembre diverses alertes d’intoxicació, el que va portar a prohibir-los de forma provisional.

tracking