SEGRE

AGRICULTURA JORNADES

Agricultura es reuneix amb els alcaldes per a la prevenció de la pesta porcina

Un moment de la inauguració de la Setmana Agrària de Bellpuig.

Un moment de la inauguració de la Setmana Agrària de Bellpuig.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament d’Agricultura de la Generalitat iniciarà aquesta setmana una ronda de reunions amb tots els alcaldes de la demarcació de Lleida amb l’objectiu d’informar-los sobre la pesta porcina africana i de diferents actuacions que impulsen i demanaran als ramaders a fi de prevenir-la. El director dels serveis territorials d’Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera, va explicar que l’objectiu és que no posin traves administratives als ramaders i agilitzin tràmits relacionats amb actuacions de bioseguretat.

De Noguera va apuntar que “des d’Agricultura hem elaborat uns protocols” i també va anunciar “controls a les fronteres” però va reconèixer que “hi ha la possibilitat que la pesta porcina entri”, per la qual cosa “es tracta d’un repte de país”. Les reunions començaran demà a Tàrrega, en el marc del consell d’alcaldes del consell comarcal de l’Urgell.

Així ho va anunciar ahir a l’acte inaugural de la 32a edició de Setmana Agrària de Bellpuig. La jornada d’ahir, a la qual van assistir més de mig centenar de persones, va anar a càrrec d’Andreu Ferrer, d’Unió de Pagesos, que va tractar sobre la proposta de la PAC per després del 2020. De Noguera també va aprofitar per defensar el pagament únic de la PAC i va assegurar que el 5 de desembre bona part dels agricultors i ramaders el cobraran.

tracking