SEGRE

LABORAL ESTADÍSTICA

La desocupació es dispara en més de 1.900 persones a Lleida a l'octubre

Continua sent l’única província de l’Estat on també augmenta l’atur en un any || El nombre d’afiliacions a la Seguretat Social descendeix en 4.445 persones

Lleida, la província catalana amb menys atur, segons l'EPA

Lleida, la província catalana amb menys atur, segons l'EPAEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre d’inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) el mes d’octubre a la província de Lleida s’ha situat en 21.348 persones, xifra que suposa 1.931 parats més que al setembre, el 9,94 per cent més, segons el ministeri de Treball. Novament, en termes anuals, les persones sense feina a Lleida han crescut de 82 actius en relació amb l’octubre del 2017, el 0,39 per cent més, cosa que implica encadenar sis mesos d’increments anuals de l’atur. Així, Lleida continua sent l’única província de tot l’Estat on ha pujat la desocupació. Sobre aquest assumpte, el secretari general de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta, va manifestar que s’haurà d’analitzar aquest fet amb deteniment des de la conselleria.

A Lleida ha augmentat l’atur en tots els sectors econòmics, de forma molt notable al de serveis, amb 1.346 parats més; l’agricultura per la finalització de la campanya de la fruita (+512); la indústria (+47); les persones sense ocupació anterior (+20) i a la construcció (+6).

D’altra banda, el nombre d’afiliats a la Seguretat Social va disminuir a l’octubre en 6.132 persones, fins a comptabilitzar 185.084 persones, mentre que en un any, el nombre d’afiliacions va augmentar en un total de 4.445 persones, un 2,46 pèr cent més.

Per la seua banda, el nombre de desocupats registrats a Catalunya ha augmentat en 10.853 persones a l’octubre, xifra que representa un 2,85 per cent respecte al mes anterior i situa el total d’aturats en 391.197. En comparació amb el mes d’octubre de l’any passat, el nombre de parats s’ha reduït un 5,75 per cent a Catalunya, amb 23.874 menys.

Al conjunt de l’Estat, el nombre d’aturats registrats a les oficines dels serveis públics d’ocupació ha pujat a l’octubre en 52.194 parats respecte al mes anterior (+1,6 per cent), la segona menor alça aquest mes des de l’exercici 2008. Amb aquest repunt, habitual després del final de la temporada estival, el volum total d’aturats va arribar a finals del mes d’octubre la xifra de 3.254.703 aturats, de manera que es va mantenir en els nivells més baixos dels últims nou anys. Dins de la sèrie històrica comparable, que arranca l’any 1996, la desocupació ha registrat augments en tots els mesos d’octubre, en més o menys intensitat.

L’augment de l’octubre d’aquest any, amb el qual s’encadenen tres mesos de creixements consecutius, és inferior al que es va registrar l’any 2017, quan l’atur va augmentar en gairebé 57.000 parats, però supera la que es va experimentar el 2016, quan la desoupació es va incrementar en un total de 44.685 aturats.

tracking