SEGRE

CONFLICTE LABORAL

Vaga a Vall Companys pels “falsos autònoms”

Convocada per CCOO, que exigeix regularitzar 2.500 empleats, 180 a Lleida || L’empresa insisteix en la voluntat de diàleg

Alguns dels participants al piquet de CCOO davant de l’escorxador de pollastres Avidel, ahir.

Alguns dels participants al piquet de CCOO davant de l’escorxador de pollastres Avidel, ahir.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un centenar de persones es va congregar ahir a la tarda al davant de les instal·lacions d’Avidel, l’escorxador de pollastres que Vall Companys té al terme d’Alcoletge, per donar inici a la jornada de vaga convocada per CCOO. Amb aquesta mobilització, el sindicat, que ha denunciat reiteradament la manca de diàleg per part del grup lleidatà, pretén forçar l’empresa a regulatizar els 2.500 empleats que, segons les seues xifres, té contractats com a “falsos autònoms” a través de cooperatives. A Lleida, la xifra ascendiria a aproximadament 180. No obstant, des de la companyia càrnia van rebaixar aquesta xifra a 570 treballadors a tot l’Estat, que són els que formen part de la cooperativa Servicarne. Igualment, van reiterar la voluntat de dialogar amb els representants sindicals.

En aquest sentit, van destacar el preacord a què s’ha arribat recentment en la negociació del conveni de les càrnies amb UGT. També Vall Companys va reiterar que les contractacions s’efectuen “d’acord amb la normativa estatal i autonòmica”. D’altra banda, una dotació dels Bombers es va desplaçar a l’empresa després que els participants en el piquet de CCOO cremessin alguns palets davant de les instal·lacions.

tracking