SEGRE

El Govern aprova que la banca assumeixi l'impost de les hipoteques

El decret entre en vigor demà divendres després de la seua publicació al BOE

Imatge d'arxiu d'una construcció de pisos.

Lleida ciutat comptarà amb 400 nous pisos en els pròxims dos anysSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dijous un reial decret llei pel qual obliga els bancs a assumir el pagament de l’impost d’actes jurídics documentats (AJD) de les hipoteques, en lloc de fer-ho els clients, com passava fins ara. La portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell que aquesta mesura s’adopta per expressar "amb tota contundència i claredat" que l’impost el paga la banca.

El president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar dimecres aquest canvi normatiu poques hores després que el ple de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem decidís, en un agre debat i per 15 vots contra 13, que la taxa l’havia d’assumir el client i no les entitats financeres, en contra del determinat en tres sentències de mitjans d’octubre. Fins i tot abans de conèixer-se la "controvertida" sentència del Suprem, que atribuïa als clients la taxa, el Govern havia manifestat la seua voluntat d’estar al costat dels amb ciutadans i donar el suport necessari a les comunitats autònomes dipositàries d’aquest gravamen, ha dit. Però sempre "amb tot respecte a l’autoritat judicial", ja que el Govern ha complert el seu deure dins de la seua capacitat executiva amb aquest decret, que entra demà divendres en vigor després de la seua publicació al BOE.

A partir d’ara, ha explicat Celaá, serà la banca la que es faci càrrec de la taxa, amb la qual cosa l’Executiu mostra una vegada més la seua responsabilitat i la seua rapidesa en l’actuació "en estar al costat dels problemes dels ciutadans i la seua resolució", en un tema que afecta milions de persones. I és que la compra d’habitatge és una qüestió en la qual milions de persones "posen la il·lusió de la seua vida, és un projecte vital", davant de la qual cosa el Govern "ha mostrat la seua responsabilitat i rapidesa en la resposta actuant en 24 hores".

tracking