SEGRE

MERCATS RAMADERS

Lleida torna a oferir preu orientatiu del conill

Moncun donarà informació després de consultar col·laboradors de la llotja || A l’espera de més participació d’escorxadors

Imatge d’arxiu d’una granja de conills de Lleida.

Imatge d’arxiu d’una granja de conills de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El mercat en origen cunícola Moncun, nascut de la unió d’esforços de les llotges de Mercolleida i Bellpuig, torna a oferir preus orientatius del conill, després de pràcticament un mes de suspensió del tauler. Ho fa, tanmateix, amb canvis de dia i de format. Fins ara estava basat en una taula en la qual s’establien les diferents baules de la cadena, producció i indústria. Ara ho farà després de consultar els col·laboradors de Moncun. D’aquesta manera, actuarà d’una forma similar a la que ho fa en el cas de la fruita dolça.

Com va publicar SEGRE, la taula de Moncun va perdre un dels dos únics escorxadors que es reunia amb els productors de diferents zones de l’Estat per analitzar la situació del sector cunícola i oferir cotitzacions orientatives. Aquesta situació va desembocar que va cessar l’activitat el mes d’octubre i ara la reprèn però amb canvis. Fonts del sector confien, tanmateix, que la llotja lleidatana pugui tornar a conformar una taula en la qual s’asseguin els diferents operadors del sector, com passa, per exemple, en el cas del porcí. Però de moment, funcionarà gràcies a la implicació dels col·laboradors, clau per acordar “un preu setmanal informatiu i no vinculant que sigui un reflex transparent de la situació del mercat”, segons va explicar ahir la llotja lleidatana.

Moncun no tindrà una taula com la del porcí, sinó similar a la de la fruita, amb col·laboradors

La Federació d’Associacions de Cunicultors de Catalunuya va reclamar al setembre, i el segueix defensant, el suport explícit per part dels operadors del sector i de les administracions públiques a Moncun. L’organització de cunicultors és molt crítica amb la llotja madrilenya Loncun, a la qual acusa d’estar dominada per la indústria. Considera que està condicionada pels grans escorxadors que, asseguren, tenen contractes a llarg termini amb la gran distribució. Així, els productors catalans critiquen que no reflecteixen en els preus del tauler fidelment la realitat del mercat. Moncun va nàixer el 2015 i el sector hi va veure la possibilitat d’aconseguir una llotja independent i transparent.

tracking