SEGRE

EMPRESA INNOVACIÓ

Millor finançament i dimensió, claus per al desenvolupament de les pimes lleidatanes

Segons la patronal Pimec, que reuneix més de 350 empreses de la demarcació a la Llotja en una trobada empresarial || La transformació digital passa pel canvi cultural, asseguren els experts

Conferència del comunicador motivacional Sergi Grimau, ahir, a la trobada de pimes a Lleida.

Conferència del comunicador motivacional Sergi Grimau, ahir, a la trobada de pimes a Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Augmentar les dimensions de les pimes de Lleida i millorar-ne el finançament són dos punts claus per afavorir el desenvolupament, segons va manifestar ahir el president de Pimec, Josep Gonzàlez, en el marc d’una trobada de pimes lleidatanes organitzada per aquesta patronal a la Llotja de la capital del Segrià. En aquest sentit, Gonzàlez va explicar que, a les comarques de Ponent, “tenim empreses massa petites” perquè per enfrontar-se a “reptes internacionals, les companyies necessiten una determinada dimensió” i, si per la seua mida no poden assumir-los, es troben amb una “limitació”. Igualment, el número 1 de Pimec va assenyalar que “la majoria d’empreses compten amb un finançament limitat”. “Haurien d’estar més ben finançades perquè, quan arriben moments de crisi, puguin suportar-los millor, o per poder emprendre les inversions que necessitin”, va remarcar. A més, González va advocar perquè les pimes abandonin l’actual “dependència bancària” i va apostar, en aquest sentit, per evitar que els empresaris es vegin forçats a cobrar de les grans firmes a les quals serveixen fins a 90, 180 o, 240 dies després de l’entrega del seu producte, fet que comporta una pèrdua de liquiditat. “S’hauria de pagar les pimes com es fa a la resta d’Europa, en un màxim de 60 dies,” va defensar. Per la seua part, el president de Pimec a Lleida, Jaume Saltó, va apuntar que la jornada de networking a la Llotja tenia com a objectius convidar les pimes “a sortir del dia a dia, i que vegin a través de les ponències noves possibilitats de negoci i la importància de la innovació i la tecnologia” i consolidar les relacions entre les empreses perquè creïn aliances i creixin unint esforços i coneixement. En total, Saltó va xifrar en 350 els participants a la trobada, una xifra que, per a Gonzàlez, és “molt bona”. En un altre ordre de coses, la consultora Isabel Aguilera, que va impartir la ponència central de la jornada, va insistir que la transformació digital “lluny de ser una cosa que ens ha d’espantar, ha de ser vista des de les pimes com una enorme oportunitat perquè, per primera vegada en la història, una revolució tecnològica ens col·loca a tots en la mateixa línia de sortida alhora”. No obstant, va advertir que aquesta renovació no depèn de com d’avançada sigui la tecnologia que implementa una empresa, sinó que l’eficàcia està en funció de la capacitat d’adaptar les estructures empresarials a la nova realitat, de saber emprendre una transformació cultural.

Social Point, una dècada d’èxit en el sector del videojoc La trobada organitzada ahir per Pimec va comptar amb la presència de tres empresaris lleidatans d’èxit entre els quals es trobava Andrés Bou, CEO de Social Point, a més dels seus homòlegs a Zacaris i Yellow, Toni Badia, i en Teresa Carles, Jordi Barri. Bou va explicar que van començar amb la seua empresa de videojocs fa deu anys i que primer desenvolupaven jocs per a Facebook. Tanmateix, després van veure que el mercat tendia als jocs per a smartphone, camp cap al qual es van orientar el 2012. Establerta a Barcelona, Social Point compta amb 550 empleats i, des del 2017, està integrada a Take-Two, la tercera empresa a nivell mundial de videojocs. En aquest sentit, Bou va subratllar que pretenen ser la “pota mobile” d’aquest conglomerat. Així mateix, va indicar que, malgrat ser una firma tecnològica des dels seus inicis, han hagut d’anar evolucionant a mesura que canviaven les tecnologies.

tracking