SEGRE

Els treballadors de la Generalitat faran vaga el 12 de desembre

Els sindicats consideren un "insult" la proposta del Govern català de tornar les pagues extres pendents en vuit anys

El vicepresident del Govern, Pere Aragonés.

Els treballadors de la Generalitat faran vaga el 12 de desembreEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors dels serveis públics de la Generalitat de Catalunya aniran a la vaga el 12 de desembre, segons la convocatòria d’UGT i CCOO, que consideren un "insult" la proposta del Govern català de tornar les pagues extres pendents dels anys 2013 i 2014 en vuit anys. Els sindicats han exigit que abans d’acabar l’any, com a mínim, se’ls aboni el 10 % de la paga de 2013, un calendari de devolució en els dos propers anys de les pagues de 2013 i 2014 i de tots els drets sostrets durant aquests anys.

El passat 31 d’octubre els sindicats van abandonar la Mesa de Negociació dels Empleats Públics en proposar la Generalitat de tornar les pagues extres de 2013 i 2014 pendents de pagament en vuit anys. Per als sindicats, aquesta proposta i l’incompliment dels acords firmats amb el Govern representen un "autèntic insult" i una "falta de respecte" als treballadors de la Generalitat, més de 250.000 en total.

CCOO i UGT han obert un calendari de protestes que exigeix "deixar al marge les mobilitzacions corporatives i sectorials" i prioritza la "unitat sindical", per la qual cosa han demanat a la resta de sindicats de la funció pública que s’afegeixin a aquesta convocatòria de vaga.

Els propers dies es farà públic el calendari de mobilitzacions i UGT i CCOO es reuniran amb els grups parlamentaris, a més demanaran una reunió amb els consellers d’Economia, Pere Aragonès, i de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. Com a inici de les mobilitzacions, demà al matí hi haurà una concentració conjunta a la Plaza Sant Jaume. Malgrat això, els sindicats han manifestat la seua voluntat d’arribar a un acord i han exigit una nova proposta per part de la Generalitat.

L’IAC, l’altre sindicat amb més representativitat entre els treballadors de la Generalitat, no s’ha afegit de moment a la convocatòria del dia 12, encara que no ho descarten, perquè pensaven secundar la del 29 de novembre, dia en què molts treballadors públics de diferents sectors ja han convocat vaga, com els d’educació o sanitat.

tracking