SEGRE

FINANÇAMENT TRIBUTS

Hisenda vigilarà de prop els bancs per les hipoteques

Perquè no repercuteixin l’impost d’actes jurídics al client || Adverteix que recorrerà a Competència si és necessari

Una de les protestes de dissabte contra el Tribunal Suprem.

Una de les protestes de dissabte contra el Tribunal Suprem.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària d’Estat d’Hisenda, Inés María Bardón, va subratllar ahir que el Govern central vigilarà “estretament” que l’assumpció per part de la banca de l’impost d’Actes Jurídics Documentats (AJD) que grava les hipoteques no es tradueixi en clàusules abusives per als clients ni repercuteixi en el preu, ja que recorrerà a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) si és necessari. A més, va aclarir que les caixes rurals i les cooperatives també hauran d’assumir el pagament de l’impost i que les exempcions decauen amb el canvi legal.

Així ho va assenyalar Bardón durant la seua primera compareixença davant de la Comissió d’Hisenda al Senat, per informar sobre els objectius de l’àrea de la seua responsabilitat, després que l’Executiu de Pedro Sánchez aprovés dijous passat el reial decret pel qual les entitats passen a assumir ja el pagament de l’AJD, en lloc dels clients com succeïa fins ara, al costat de la prohibició que puguin deduir la despesa en Societats.

Els bancs han de pagar ja l’impost de les hipoteques amb l’entrada en vigor del decret llei

“Ens ocuparem que el pagament de l’impost no es tradueixi en clàusules abusives ni que es repercuteixi en el preu”, va avisar Bardón, que va indicar que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència treballa en aquesta matèria, advertint que en cas que s’observi que es produeix un acord de mercat es duria a terme la denúncia “oportuna” del Govern central o qualsevol associació de consumidors. “No dubtarem a acudir a la CNMC si això fos necessari”, va emfatitzar. A més, va recordar que el ministeri d’Economia treballa en la constitució d’una agència amb caràcter “urgent” que vetllarà pels consumidors davant les clàusules abusives.

En aquesta línia, va apuntar que l’Executiu vigilarà “estretament” que no produeixi una repercussió de l’impost en el preu que paguen els clients en els seus préstecs hipotecaris, així com en altres figures que tinguin modificacions en l’àmbit impositiu.

tracking