SEGRE

La quota d'autònoms pujarà entre 12 i 14 euros al mes el 2019

Govern i associacions d’autònoms arriben a un preacord per augmentar la base mínima de cotització en un 1,25%

Les ministres de Treball, Magdalena Valerio (centre), i Indústria, Reyes Maroto, al Congrés dels Diputats.

La quota d'autònoms pujarà entre 12 i 14 euros al mes el 2019EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les associacions d’autònoms han arribat a un preacord per augmentar la base mínima de cotització en un 1,25% el 2019, el que suposarà una pujada de la quota d’entre 12 i 14 euros al mes, segons les dades que maneja el Ministeri de Treball i Seguretat Social.

El preacord, que encara no és definitiu i els detalls del qual es tancaran en pròximes reunions, no concreta el tipus que s’aplicarà, que oscil·larà entre l’actual (29,8 %) i el de l’última proposta del Govern (31,4 %). En qualsevol cas, s’incorporarà la cotització -a més de per contingències comunes- per contingències professionals, cessament d’activitat i formació professional, que fins ara no eren obligatòries.

Això implicarà una pujada de la quota mensual d’entre 12 i 14 euros mensuals, segons càlculs de Treball, encara que ATA ha quantificat la pujada entre 50 i 60 euros anuals i Upta en una mitjana de 60 euros, en línia amb les pujades dels últims quinze anys.

El càlcul d’aquestes associacions implica que els tipus amb prou feines es mouran de la situació actual, mentre que el del ministeri suposa una pujada de tipus d’almenys un punt. A canvi, els autònoms rebran millors prestacions, com el dret a cobrar per cessament d’activitat, formació, contingències professionals i una bonificació del 100% per incapacitat temporal, segons ambdues organitzacions.

El Ministeri de Treball ha celebrat el principi d’acord que, precisen fonts del departament, s’ha assolit en una reunió sol·licitada per Upta en la qual aquesta associació ha exercici de mediador, una tasca que fonts governamentals han agraït.

En aquesta trobada, ATA s’ha sumat al preacord que ja estaven disposades a subscriure la resta d’associacions -Upta, Uatae i CEAT-, que encara està pendent d’incorporar matisos i de la seua ratificació conjunta.

tracking