SEGRE

Les gasolineres amb més quota en la seua àrea hauran d'instal·lar punts de recàrrega elèctrica

Imatge del punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al carrer Jaume II.

Imatge del punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al carrer Jaume II.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’obligació d’instal·lar punts de recàrrega elèctrica a les gasolineres afectarà a les estacions de servei que venguin més de 5 milions de litres de carburant (gasolina i gasoil) a l’any i a aquelles que a la seua província, ciutat autònoma o illa tinguin una quota de mercat d'almenys el 10%. L’avantprojecte de llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, a la qual ha tingut accés Efe, estableix diferents terminis en funció del nivell de vendes de les gasolineres.

Els titulars d’estacions de servei amb vendes iguals o superiors a 10 milions de litres anuals comptaran amb un termini de nou mesos, des de l’entrada en vigor de la norma, per presentar a la Direcció General de Política Energètica i Mines un projecte per instal·lar infraestructures de recàrrega elèctrica de potència igual o superior a 22 quilowatts. Aquestes infraestructures hauran de ser operatives en un termini de dotze mesos a partir de la presentació del projecte.

Les instal·lacions amb unes vendes d’entre 5 i 10 milions de litres disposaran de quinze mesos per presentar el projecte i de dotze per executar-lo i posar-lo en marxa.

Si en una província, ciutat autònoma o illa cap gasolinera no assoleix els volums establerts en la norma, estaran obligats a instal·lar un punt de recàrrega elèctrica els titulars de gasolineres que "conjunta o individualment" assoleixin almenys el 10 % de les vendes anuals en les corresponents àrees geogràfiques. En aquest cas, hauran de presentar el projecte en un termini de quinze mesos a comptar des del moment en què es publiqui la llista amb les gasolineres amb més quota de mercat. Posteriorment, tindran un període de dotze mesos per posar en operació el punt de recàrrega.

tracking