SEGRE

ECONOMIA PREUS

Lleida, la província més inflacionista a l'octubre

L’IPC anual escala fins al 2,9 per cent || L’electricitat i el transport, factors determinants en l’augment dels preus

Electricitat i transport van encarir els preus a l’octubre.

Electricitat i transport van encarir els preus a l’octubre.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Índex de Preus de Consum (IPC) a la província Lleida va pujar l’1,1% a l’octubre en relació amb el mes anterior, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), mentre que la taxa interanual va ascendir dos dècimes fins al 2,9%, la inflació més alta de l’Estat.

Aquest increment dels preus s’explica bàsicament per l’evolució a l’alça de la factura elèctrica davant de la baixada de preus de l’electricitat que es va registrar el setembre passat, així com del transport.

Per la seua part, els preus van pujar a Catalunya nou dècimes a l’octubre respecte al setembre i la taxa interanual es va situar en el 2,4%.

Catalunya és la quarta comunitat amb la taxa interanual més elevada, al darrere de Castella-la Manxa (2,6%), Castella i Lleó (2,5%) i Navarra (2,5%).

En el conjunt de l’Estat, la inflació va augmentar un 0,9% en relació amb el mes anterior i va mantenir estable la seua taxa interanual en el 2,3%, la mateixa que al setembre, segons l’INE.

La taxa interanual de l’octubre és la vint-i-sisena taxa positiva que encadena l’IPC interanual i implica que els preus són avui un 2,3% superiors als de fa un any.

En el desè mes de l’any, l’Índex de Preus de Consum Harmonitzat va situar la seua taxa anual en el 2,3%, de forma que es manté respecte al mes de setembre.

tracking