SEGRE

Un 33 per cent dels joves lleidatans no poden emancipar-se

Un habitatge de dos habitacions que s’ofereix tant per al lloguer com la venda a Lleida ciutat.

Un habitatge de dos habitacions que s’ofereix tant per al lloguer com la venda a Lleida ciutat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 23.500 joves de la província de Lleida, d’entre 18 i 30 anys, no poden emancipar- se a dia d’avui, la qual cosa representa un 33% d’aquest col·lectiu.

Així ho va explicar Elena Ferrero, portaveu nacional d’Avalot-UGT, que va presentar ahir l’informe Emancipació juvenil a Catalunya. En aquest sentit, va explicar que les principals barreres per deixar l’habitatge familiar són les lamentables condicions laborals que tenen els joves a dia d’avui i els alts preus de l’habitatge. Tenint en compte les dades de l’Agència Tributària de l’any 2016, el salari mitjà a Lleida entre els joves de 18 i 25 anys era de 6.413 euros bruts anuals i de 14.828 euros bruts anuals entre les joves de 26 a 35 anys. Unes xifres molt baixes si les comparem amb els preus dels lloguers. I és que un jove d’entre 18 i 25 anys que volgués emancipar-se a un pis d’uns 80 metres quadrats hauria de destinar el 83,8% del salari brut anual per poder pagar-lo.

Per aquest motiu, Avalot i des d’UGT de Lleida van reclamar a l’administració unes condicions laborals dignes per als joves, la derogació de les reformes laborals i una regulació del preu de l’habitatge, entre altres mesures.

tracking