SEGRE

TRANSPORTS MEDI AMBIENT

Les gasolineres més grans oferiran recàrrega elèctrica

El Govern central dóna un termini de 27 mesos per donar servei a vehicles elèctrics || Sancions de fins a 30 milions si no s’adapten

Imatge d’un punt de recàrrega per a cotxes elèctrics.

Imatge d’un punt de recàrrega per a cotxes elèctrics.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de Pedro Sánchez preveu multes de fins a trenta milions d’euros per als propietaris de gasolineres amb un determinat nivell de vendes que en un període d’aproximadament 27 mesos no tinguin instal·lats punts de recàrrega per a cotxes elèctrics. Aquesta nova mesura és paral·lela a la de la prohibició de la venda de cotxes dièsel i gasolina l’any 2040 anunciada aquesta setmana.

La mesura està recollida en l’avantprojecte de llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica que l’Executiu ha remès als grups parlamentaris. Afectarà, com a mínim, 1.200 estacions de servei a tot Espanya, segons els càlculs que ha fet el ministeri per a la Transició Ecològica, en funció de les quotes de mercat dels operadors i del volum de litres de cada estació de servei.

Suposa que afectarà aproximadament el 10 per cent del parc d’estacions de servei a l’Estat (a tancament del 2017 n’hi havia unes 11.500).

El criteri per determinar quines estacions estaran obligades a instal·lar punts de recàrrega serà, en primer lloc, el volum de litres venuts: un mínim de 5 milions a l’any el 2017.

Les que el 2017 van servir almenys 10 milions de litres de combustible tindran nou mesos des de l’entrada en vigor de la llei per presentar a la Direcció General de Política Energètica i Mines un projecte d’instal·lació que haurà “d’executar-se i donar servei en els següents 12 mesos”.

L’esborrany inclou una modificació de la llei d’Hidrocarburos per passar a considerar infracció “molt greu” (sancionada amb fins a 30 milions d’euros) l’incompliment de l’obligació d’“instal·lar infraestructures de recàrrega elèctrica de potència igual o superior a 22 kW amb energia amb garantia d’origen renovable”.

El preu de la gasolina baixa un 1,42 per cent El preu de la gasolina de 95 octans i del gasoil ha baixat durant l’última setmana, un 1,42 per cent i un 0,86 per cent, respectivament, encara que des que va començar l’any acumulen una pujada del 5,88% i del 10,21%, respectivament, segons les dades del Butlletí Petroler de la Unió Europea.

tracking