SEGRE

CONSUM AUTOMOCIÓ

Lleida té un vehicle elèctric per cada 1.365 amb propulsió convencional

L’anunci del Govern central de vetar per llei a partir del 2040 la venda de vehicles de gasolina, dièsel, gas i híbrids i el 2050 la seua circulació, ha generat els dubtes de consumidors i del sector de l’automòbil en general. És més, molt ha de canviar el parc automobilístic de Lleida en aquests 22 anys, ja que avui només circulen 268 vehicles elèctrics.

Lleida té un vehicle elèctric per cada 1.365 amb propulsió convencional

Lleida té un vehicle elèctric per cada 1.365 amb propulsió convencionalÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Executiu de Pedro Sánchez vol prohibir des de l’any 2040 la venda de vehicles amb emissions directes de diòxid de carboni (CO2), segons consta a l’esborrany de la futura llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica. Aquest objectiu ha obert un debat entre els consumidors sobre el procés de transició cap als vehicles elèctrics, la seua idoneïtat, i els seus pros i contres. Així mateix, ha creat certs recels entre la mateixa indústria de l’automòbil. La província de Lleida compta amb 365.831 vehicles al seu parc, dels quals tan sols un 0,07% (268) estan propulsats amb electricitat exclusivament, segons les dades de la Direcció General de Trànsit (DGT) referents al mes de setembre. Això representa que per cada turisme, moto, furgoneta o un altre tipus de mitjà de transport elèctric per carretera n’hi ha 1.365 amb un altre tipus de propulsió, majoritàriament gasoil o gasolina, per la qual cosa encara queda un llarg recorregut per fer. Davant dels avantatges de posseir un cotxe elèctric, que són bàsicament el nul impacte al medi ambient, la baixa sonoritat i més estalvi a la llarga, ens trobem amb uns desavantatges que van relacionats amb l’actual infraestructura entorn del preu, la construcció dels vehicles i la recàrrega de les bateries.

El president del Gremi de Marquistes i Tallers de Vehicles Automòbils de Lleida, Estanis Grau, va criticar que el Govern espanyol “sembla que vulgui arruïnar la indústria de l’automòbil a cop de titulars que creen confusió tant en el sector com en el consumidor”. Va assegurar que la indústria no està en contra de la fabricació i venda de cotxes no contaminants però per a això va demanar una normativa transparent. Va explicar que anuncis com el d’imposar una taxa al gasoil han fet descendir aquest tipus de motoritzacions davant els vehicles a gasolina. “D’aquí que el client, quan entra en un concessionari, més que preguntar per un model en concret demana que se li expliqui com està actualment la situació del sector ja que no sap quin cotxe comprar”, va manifestar. De fet, en l’actualitat, a Espanya hi ha 16 models de cotxes elèctrics a la venda, amb preus que van dels 20.000 als 150.000 euros.

Els cotxes elèctrics no contaminen i són silenciosos però el preu encara és elevat Al mercat hi ha 16 models de cotxes elèctrics amb preus entre els 20.000 i els 150.000 euros

Per la seua part, el gerent del concessionari Renault Autansa a Lleida, Anselmo Llovera, va indicar que perquè l’extensió dels cotxes elèctrics sigui un realitat és necessari que les administracions es bolquin i ofereixin ajuts tant per desenvolupar i millorar les seues prestacions com per incentivar que els ciutadans optin per aquesta classe de vehicles davant dels híbrids o els convencionals. Llovera va remarcar que serà el desenvolupament tecnològic de l’autonomia dels cotxes el que determinarà si el 2050, tal com proposa l’Executiu central, el parc mòbil de l’Estat està format només per vehicles sense emissions o no. “Els tempos els marca la tecnologia, no el Govern, però el futur, sens dubte, és elèctric”, va afegir.

Igualment, Carlos Llovera, gerent del concessionari Peugeot Autodiler 3000 de Lleida, va apuntar a la necessitat d’adequar la xarxa elèctrica actual perquè pugui suportar, si fos necessari, la potència requerida per recarregar els milions de vehicles que integraran el futur parc mòbil elèctric.

Lleida té un vehicle elèctric per cada 1.365 amb propulsió convencional

Lleida té un vehicle elèctric per cada 1.365 amb propulsió convencionalÒSCAR MIRÓN

tracking