SEGRE

ESNOTICIA

INFOGRAFIA. Quant costa posar un punt de recàrrega elèctric?

Els clients tipus són particulars que viuen en habitatges unifamiliars i els ajuntaments || Endesa vol instal·lar més de 100.000 llocs en cinc anys

Quant costa posar un punt de recàrrega elèctric?

Quant costa posar un punt de recàrrega elèctric?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La província de Lleida compta en l’actualitat amb 34 punts de càrrega amb un total de 79 “sortidors” d’electricitat, una xifra molt escassa per a la futura demanda.

A nivell particular, empreses com la lleidatana Jorfe Instal·lacions, SL fa més d’un any que obren camí. Segons Jordi Pifarré, gerent de Jorfe, “si bé quan vam començar fa un any era una travessia pel desert, ara s’està ampliant el mercat”.

Segons l’enginyera tècnica de Jorfe Rosa Dalmases, el cost d’aquests punts de càrrega varia des d’uns d’inicials 1.200 euros per a una instal·lació particular amb una potència de fins 7,4 quilowatts (kW) i amb un temps de càrrega d’entre 6 a 8 hores, fins als 60.000 euros per a una “electolinera” de càrrega semiràpida amb un equip de fins a 50 kW de potència i amb temps de càrrega d’entre 15 i 60 minuts.

Segons aquesta empresa, els clients tipus són particulars que viuen en habitatges unifamiliars, encara que diferents empreses i ajuntaments com el de la Pobla de Segur han contractat els seus serveis.

Així mateix, les grans companyies energètiques s’estan començant a moure en aquest terreny. Així, la companyia Endesa ha llançat un pla per instal·lar més de 108.000 punts de recàrrega públics i privats en 5 anys.

A Lleida, aquesta companyia incentiva l’ús de cotxes elèctrics entre els seus treballadors amb ajuts econòmics i amb punts de recàrrega ja disponibles a les instal·lacions de la companyia.

En aquest sentit, la portaveu va subratllar que des de l’Executiu treballen “molt activament” amb la indústria del motor, que va qualificar com a “exemplar”, i va expressar la convicció que aquesta afavorirà la mobilitat del futur, lluny de la contaminació actual.

Imatge del punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al carrer Jaume II.

Imatge del punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al carrer Jaume II.AMADO FORROLLA

tracking