SEGRE

SECTOR ENERGIA

Cepsa i Repsol comencen a deixar de banda el petroli i s'afegeixen a l'electricitat

La llei obligarà a instal·lar punts de recàrrega en gasolineres.

La llei obligarà a instal·lar punts de recàrrega en gasolineres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Companyies fins ara definides com a “petroleres” o “gasistes” es van ja allunyant d’aquest sector i comencen a incloure’s en l’energia elèctrica. Aquest és el cas de Cepsa i Repsol, que estan canviant el seu model de negoci a causa del denominat fenomen de la multienergia, segons va explicar ahir el diari Expansión.

Repsol, amb Josu Jon Imaz com a conseller delegat, va anunciar fa uns dies la compra de Viesgo, la cinquena elèctrica estatal. Cepsa, per la seua part, està buscant grans aliances per al cotxe elèctric. Ja al juliol va firmar un acord amb Ionity en el qual estableixen una col·laboració de 10 anys. Ionity és una xarxa formada per BMW, Daimler, Ford i Volkswagen per a la instal·lació de punts de recàrrega energètica. Cepsa també està analitzant la seua entrada al mercat del carsharing (compartir cotxe).

Això suposa un canvi estratègic i una suma al sector elèctric de les dos companyies, cosa que evidencia la importància que està adquirint aquesta energia a causa dels canvis al mercat energètic europeu i espanyol, a més de la nova llei de Canvi Climàtic, l’esborrany de la qual es va conèixer aquesta setmana i que podrà quedar aprovada abans del pròxim estiu. Aquesta llei imposa condicions per als punts de recàrrega.

tracking