SEGRE

Proposen reunions entre empreses i institucions per aconseguir la connexió amb el Corredor Mediterrani

Segona trobada del grup d’opinió i debat 'Compromesos amb el futur de Lleida'

Segona trobada del grup d'opinió i debat 'Compromesos amb el futur de Lleida'

Proposen reunions entre empreses i institucions per aconseguir la connexió amb el Corredor MediterraniFundació ICG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup d’opinió i debat 'Compromesos amb el futur de Lleida', impulsat per la Fundació ICG, ha celebrat la seva segona trobada de treball, en què s’han analitzat les infraestructures del territori. Pel que fa als eixos de comunicació, el grup de debat ha destacat que Lleida encara té una manca d’infraestructures per al seu desenvolupament. Entre les infraestructures viàries claus, els membres han coincidit en què els eixos cap al Pirineu, especialment cap Andorra i la Val d’Aran, són d’una qualitat inferior a la que haurien de tenir i s’ha analitzat la necessitat de comptar amb infraestructures tant verticals com horitzontals que connectin el territori de les comarques de muntanya amb la plana, i potenciar, especialment, l’Eix Lleida-França. Al mateix temps, s’ha insistit en la urgent necessitat d’una via ràpida que connecti la capital lleidatana amb Tarragona i, especialment, el seu port.

Quant a les infraestructures ferroviàries, tot i destacar la importància de l’AVE per a la millora del transport de passatgers, el panorama actual del transport ferroviari de mercaderies no és gens encoratjador, segons el grup. Així, es troba a faltar una major implicació en els grans projectes comuns, sobretot pel que fa al Corredor Mediterrani. En aquest sentit, 'Compromesos amb el futur de Lleida' ha proposat impulsar un grup de treball entre empreses i institucions per aconseguir una connexió del corredor amb Ponent. Per concretar la iniciativa, els membres del grup han plantejat la necessitat de fer un estudi d’un avantprojecte que justifiqui la connexió de Lleida al Corredor Mediterrani.

Durant la trobada de treball també s'ha fet una anàlisi sobre les xarxes de distribució d’energia i les infraestructures de telecomunicacions. En aquest sentit, el membres del grup han coincidit en la paràlisi d'inversions que viu Lleida i han reclamat comptar amb un mapa de les zones sense cobertura.

El grup Compromesos amb el futur de Lleida és una iniciativa de la Fundació ICG, que suposa la impulsió d’un cicle de trobades mensuals amb personalitats procedents del món polític, econòmic, social, acadèmic i cultural per analitzar, debatre i aportar plantejaments que afavoreixin l'impuls i el creixement de la ciutat de Lleida i la seva àrea d'influència. Aquest grup està integrat actualment per Josep Grau, Víctor Colomé, Josep Clotet, Agnès Pardell, Josep Maria Llop, Carmel Mòdol, Josep Maria Reig, Maria Burgués, Manel Lladonosa, Montserrat Gil de Bernabé, Delfí Robinat i Antoni Siurana.

tracking