SEGRE

INSTITUCIONS EMPRESES

La Pimec vol dirigir la Cambra i presentarà candidat a presidir-la

Jaume Saltó, el líder a Lleida, és una de les opcions més plausibles || Tot apunta que Joan Simó, que fa 27 anys que ocupa el càrrec, no es presentarà a la reelecció

Saltó (dreta) i el president de Pimec Catalunya, Josep González.

Saltó (dreta) i el president de Pimec Catalunya, Josep González.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Pimec, la patronal de la petita i mitjana empresa, presentarà una candidatura per ampliar la representació a la cambra de comerç de Lleida i intentar aconseguir la presidència al procés electoral que previsiblement tindrà lloc durant el primer trimestre de l’any que ve, malgrat que el calendari encara no està definit. L’entitat ha estat presidida durant els últims vint-i-set anys per Joan Simó, que durant bona part d’aquest període va compatibilitzar aquest càrrec amb la presidència de la Coell, que tradicionalment ha estat la patronal més important a Lleida. El president de Pimec a Lleida, Jaume Saltó, va confirmar que ja treballen en la configuració d’una candidatura. En aquest sentit, va explicar que la seua direcció a Catalunya, encapçalada pel lleidatà Josep González, ha decidit que l’entitat presenti llistes a les eleccions a les principals cambres catalanes “per tenir-hi el màxim de representants”. Sobre la possibilitat que ell mateix pugui ser el candidat a la presidència, Saltó va assenyalar que “és una cosa que no m’he plantejat, no puc dir ni que sí ni que no”, encara que algunes fonts van apuntar que la seua seria l’opció més plausible. Altres fonts van apuntar al nom de Marc Cerón, que també va dir que no s’ho ha plantejat. En tot cas, Saltó va indicar que la decisió es prendrà una vegada estigui avançada la confecció de la candidatura global, i va destacar que intentaran que sigui al màxim de paritària possible pel que fa a presència d’homes i dones.

Per la seua part, Simó va eludir pronunciar-se sobre si optarà a la reelecció, encara que és molt probable que no ho faci. A més, s’ha de tenir en compte que el decret del Govern sobre el reglament electoral de les cambres estableix que “el/la president/a és elegible per un màxim de dos mandats consecutius”, encara que no precisa si és a partir d’ara o es tenen en compte els mandats anteriors, amb la qual cosa Simó en quedaria automàticament exclòs.

Per la seua banda, el president de la Coell, Josep Maria Gardeñes, va assegurar que no han pres cap decisió sobre si presentaran una llista, però membres d’altres entitats van vaticinar que hi haurà més d’una candidatura.

Un calendari pendent d’una decisió judicial El calendari electoral encara és una incògnita. En principi, estava previst que la Generalitat publiqués aquest mes el decret amb les dates concretes, però ara tot apunta que es retardarà diverses setmanes. A més, el decret ja aprovat que regula el reglament electoral fixava que el vot ha de ser electrònic, i una advocada ha presentat un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia perquè no permet el vot per correu. El recurs demana que se suspengui el reglament, cosa que podria ajornar les eleccions si el tribunal l’accepta.

tracking