SEGRE

El Govern diu que "ben aviat" hi haurà ajuts a la compra de vehicles elèctrics

Inclosos autobusos, motos, bicicletes i patinets elèctrics

Els carregadors de cotxes elèctrics a Fonolleres.

Els carregadors de cotxes elèctrics a Fonolleres.XAVI SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha assegurat que "ben aviat, en les properes setmanes" posaran en marxa una convocatòria d’ajuts a la compra de vehicles elèctrics, inclosos autobusos, motos, bicicletes i patinets elèctrics. En una entrevista amb El Periódico de Catalunya, la ministra ha avançat que també hi haurà ajuts per a la I+D, ja que és un aspecte clau per a la reconversió que ha d’afrontar la indústria de l’automòbil; i per a les infraestructures de recàrrega del vehicle elèctric.

Ribera ha eludit donar l’import d’aquestes partides, encara que ha recordat que per a aquest any tenen assignat un pressupost de 50 milions, que estan intentant incrementar "al màxim". Segons la seua opinió, la gent "ha de perdre la por" al cotxe elèctric, per al que es preveuen ajuts continuats.

Sobre això, ha destacat, "perquè no ha sortit a la llum i ens anirà molt bé", que els ministres de medi ambient de la Unió Europea han acordat crear una bonificació per als països en els quals la penetració de vehicles elèctrics sigui per sota de la mitjana comunitària. "Espanya està a la cua en la venda de cotxes elèctrics juntament amb antics països de l’Est i serem per tant beneficiaris d’aquest suport financer", ha opinat. Tanmateix, segons la ministra, el plantejament ha de ser molt "més ambiciós i compromès", pel que ha citat els fabricants de vehicles a què, igual que a Alemanya i França, facin una "aportació important a les subvencions" a Espanya.

De l’esborrany de la llei de canvi climàtic del seu Ministeri, que planteja per al 2040 la prohibició de la venda de vehicles que emetin C02 i per a 2050 la seua circulació, ha rebutjat que sigui "un brindis al sol". Es donen orientacions perquè la indústria de l’automòbil tingui capacitat d’anticipació i orientació per a la seua reconversió en un termini de 22 anys, perquè és "molt difícil pensar en un horitzó més lax", ha acabat.

tracking