SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Quants llocs de treball es crearien a Lleida si s'acabés amb les hores extra?

CCOO situa en 20.670 els llocs de treball a Catalunya || Posant fi a les jornades que ni es paguen si es compensen

El ministeri vol que tots els treballadors fitxin.

El ministeri vol que tots els treballadors fitxin.MINISTERIO DE TRABAJO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Acabar amb les hores extraordinàries que fan els treballadors a Catalunya però no són compensades ni pagades permetria crear 20.670 llocs de treball, segons un informe de Comissions Obreres. Tenint en compte el pes de Lleida sobre el conjunt del teixit econòmic català, a les comarques de Ponent es podran generar de l’ordre de 1.100 nous llocs de treball.

Comissions Obreres ha elaborat l’informe amb dades del primer semestre de l’any i assegura que aquesta borsa d’hores extra no retribuïdes s’ha incrementat un 10%, amb xifres tancades el 30 de juny. Mentre que al gener el 40% de les hores extra no es pagaven, al juny aquest percentatge puja fins al 46% del total de les hores extraordinàries realitzades, segons el sindicat, que afirma que aquesta xifra d’hores supera l’impacte de l’absentisme laboral.

Treball obligarà les empreses a registrar la jornada que faci cada empleat

En el conjunt de l’Estat, el sindicat assegura que les hores extra no pagades ni compensades equivalien a 170.600 llocs de treball.

El sindicat a Catalunya assegura que en el sector financer i assegurances no es paguen el 94% de les hores extra que es fan, en les activitat immobiliàries la taxa assoleix el 89% de les hores i en les activitat professionals, científiques i tècniques l’estimació de Comissions Obreres és del 86%.

En relació amb el perfil de gènere, el 58,4% de les hores extra pagades les cobra personal masculí mentre que el 41,6% són dones.

Al contrari, en el cas de les hores extra ni pagades ni compensades les xifres indiquen que el 54,3% d’aquest temps afecta dones mentre que els homes suposen el 45,7%. El 2008, aquest percentatges eren d’un 39,4% per a dones i un 60,6% d’homes.

El control efectiu de les hores extra és un veritable cavall de batalla per als sindicats. El ministeri de Treball vol ara obligar totes les empreses a portar un control horari de les seues plantilles. Moltes de les grans ja ho fan de motu proprio però no així en petites i mitjanes.

tracking