SEGRE

La comissió d'amortització amb hipoteques a tipus fix baixarà a la meitat

Imatge d'arxiu d'una construcció de pisos.

Lleida ciutat comptarà amb 400 nous pisos en els pròxims dos anysSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova Llei Hipotecària preveu que les comissions d’amortització anticipada amb hipoteques de tipus fix baixin a la meitat i se situïn en el 2% durant els 10 primers anys i en l’1,5 % a partir d’aquest període, davant el 4% i al 3% previst actualment.

La ponència de la Llei de crèdits immobiliaris, que ha finalitzat avui els seus treballs, també inclourà una disposició addicional primera per limitar els efectes que pugui tenir la nova norma als contractes hipotecaris suspesos, a l’espera de recursos davant del Tribunal Superior de Justícia Europeu.

El portaveu del PSOE en la ponència, Gonzalo Palacín, ha assenyalat que "és qüestió d’estil" la redacció definitiva de la disposició addicional primera, que deixarà clara la no retroactivitat de la clàusula de venciment anticipat, que amb la nova llei amplia el nombre de quotes impagades a entre 12 i 15 mesos per poder executar un embargament.

Quant a les comissions d’amortització per reembors anticipat, la nova Llei Hipotecària fixarà per als contractes a tipus d’interès variable el 0,25 % en els tres primers anys i el 0,15 % en els cinc primers anys, encara que el client ha de pactar amb el banc un sol tipus d’amortització amb aquest interès.

La nova Llei també facilitarà la subrogació als hipotecats i establirà un mecanisme de compensació entre bancs per evitar la competència deslleial entre entitats, ja que que l’Impost de Actos Jurídicos Documentados (AJD) l’ha de pagar el banc.

tracking