SEGRE

AUTOMOCIÓ ESTADÍSTICA

Lleida ja matricula dos cotxes de gasolina per cada un de dièsel

Fa tres mesos que la venda de turismes a la província va a la baixa a la província || Amb les matriculacions de vehicles de gasoil que es van reduint

La matriculació de turismes i totterrenys acumula tres mesos seguits de descensos.

La matriculació de turismes i totterrenys acumula tres mesos seguits de descensos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les matriculacions de turismes van registrar a la província de Lleida un volum de 641 unitats el mes de novembre, dada que representa un descens del 5,32% en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, i encadenen tres mesos consecutius en caigudes. Tanmateix, pel que fa a l’acumulat dels deu primers mesos de l’any, les vendes segueixen experimentant un creixement del 5,1%, fins a sumar 7.455 vehicles matriculats.

D’altra banda, els vehicles amb motorització dièsel van continuar al darrere dels de gasolina. Així, el mes passat, el 59,7% de les entregues va correspondre a models de gasolina (383), amb un creixement del 21,2%, davant el 31,6% dels dièsel (203), les vendes dels quals es van desplomar un 36,76%, i al 8,58% dels vehicles híbrids i elèctrics, que van experimentar un creixement del 37,5%. En el que va d’any, el 53,8 per cent dels turismes tenia un motor de gasolina, amb un creixement del 36,38 per cent, davant el 38,9 per cent dels models dièsel, que experimenten un descens del 21,41 per cent. Els híbrids i elèctrics van copar el 7,3% de les entregues, acumulant un augment del 17,75%.

A nivell estatal, les vendes es van ressentir al novembre un 12,6%. Entre gener i novembre, van millorar un 8%, fins a 1,22 milions d’unitats. Les patronals de l’automoció recalquen que la caiguda d’aquesta demanda correspon a la correcció de l’avenç de les compres que es va viure a l’estiu per l’efecte de l’entrada en vigor del WLTP, així com a la “incertesa” que es viu el mercat sobre com es desenvoluparà el sector i l’economia. “Els consumidors estan retardant la seua decisió de compra a l’espera que s’aclareixi l’entorn de possible desacceleració econòmica i les restriccions als automòbils de combustió”, van afegir.

El preu del Brent es dispara per la retirada de Qatar de l’OPEP El preu del barril de petroli Brent, de referència per a Europa, va superar ahir la barrera dels 62 dòlars, de manera que va registrar així una pujada de més del 6% respecte a divendres passat, després que Qatar hagi anunciat la intenció d’abandonar l’Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i per l’expectativa de la reunió que celebrarà el càrtel aquest dijous a Viena. Per la seua part, el barril de petroli Texas, de referència als EUA, va arribar a cotitzar a 53,85 dòlars, davant els 50,93 dòlars del tancament de divendres passat.

tracking