SEGRE

LABORAL SINDICATS

UGT exigeix propostes “serioses” per frenar la vaga de funcionaris

El secretari general a Catalunya reafirma a Lleida la voluntat de negociar || Aspira a revalidar els seus delegats en l’onada de comicis sindicals d’aquest any

El secretari general d’UGT a Catalunya, Camil Ros (e), ahir, al Comitè Territorial de Lleida.

El secretari general d’UGT a Catalunya, Camil Ros (e), ahir, al Comitè Territorial de Lleida.ISMAEL CHIVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari general d’UGT, Camil Ros, va exigir ahir al Govern que plantegi propostes “serioses” si vol parar la vaga de funcionaris que hi ha convocada per a dimecres. En aquest sentit, va admetre que, en aquest moment, el més probable és que la mobilització prevista tiri endavant i no es desconvoqui. “No és seriós que el Govern plantegi retornar la paga als funcionaris d’aquí a vuit anys”, va indicar. Tanmateix, va subratllar la voluntat del sindicat de negociar fins a l’últim minut. En qualsevol cas, Ros, que va assistir al Comitè Territorial Ordinari d’UGT de Lleida, va convidar “tota la gent que estigui en contra de les retallades i a favor d’unes polítiques socials i de benestar potents” a participar en les mobilitzacions previstes durant aquella jornada. Igualment, va animar “tots els sectors públics de la Generalitat i tots els concertats” a secundar la vaga, no únicament per exigir la devolució de les pagues pendents, sinó que també ho va fer amb la finalitat de forçar l’administració pública a crear noves places de funcionari.

D’altra banda, Ros va explicar que la UGT aspira a revalidar la representació que ostenta a les empreses en l’onada d’eleccions sindicals que, des d’aquest últim trimestre fins a finals de l’any que ve, renovaran més de la meitat dels delegats. En aquest sentit, dels 3.028 de les comarques lleidatanes, un total de 1.411 pertanyen a la UGT, l’organització majoritària a la demarcació, segons dades al tancament del mes de març facilitades pel mateix sindicat. “Estem davant de la nostra revàlida democràtica”, va indicar.

En un altre ordre de coses, i sobre les dades de l’atur publicades dimarts, les millors d’un mes de novembre des del 2015, Ros va advertir del perill de quedar-se amb la “macrodada”. “Ens fa creure que estem pràcticament en la felicitat”, va lamentar, alhora que va remarcar que el que amaguen aquestes xifres són “uns salaris més baixos que abans de la crisi i uns nivells de precarietat i d’explotació laboral escandalosos”. “Tenim treballadors pobres”, va denunciar Ros, i va alertar del risc de “cronificar la precarietat del treball”.

tracking