SEGRE

LABORAL PROGRAMA

El nou pla en favor de l'ocupació juvenil pot beneficiar 1.700 lleidatans a l'atur

L’objectiu és crear 2,9 milions de contractes indefinits en tres anys i reduir en deu punts la taxa de desocupació d’aquest col·lectiu || L’Executiu central anuncia 2.000 milions en els pròxims tres anys

Joves informant-se a l’estand del Servei Públic Estatal d’Ocupació en una fira a Madrid.

Joves informant-se a l’estand del Servei Públic Estatal d’Ocupació en una fira a Madrid.SEPE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern central va donar ahir llum verda a l’anomenat Pla de Xoc per a l’Ocupació Jove 2019-2021, que té com a objectiu crear 2,9 milions de contractes indefinits per als menors de vint-i-cinc anys en tres anys, a més de reduir en deu punts la taxa d’atur entre aquest col·lectiu, fins al 23,5 per cent. Tal com va explicar la ministra de Treball, Magdalena Valerio, al finalitzar el Consell de Ministres, aquesta iniciativa permetrà treure de l’atur a gairebé 170.000 joves fins al 2021. A Lleida, segons les dades publicades dimarts, un total de 1.713 menors de vint-i-cinc anys estan a l’atur. Al conjunt de l’Estat, la xifra ascendeix a 569.000 persones, dels quals 87.000 són parats de llarga durada. “Aquestes dades són suficients com per justificar un pla integral”, va indicar Valerio, que va destacar que en el disseny d’aquest “ambiciós” projecte han participat els agents socials, altres ministeris i diverses institucions i organitzacions juvenils.

Entre les cinquanta mesures que conformen el pla de xoc hi ha la d’establir un control més efectiu de la contractació temporal per evitar-ne l’ús abusiu, limitant la durada dels contractes del mateix treballador amb un mateix empresari. En aquest sentit, Valerio va recordar que un dels objectius del Gabinet socialista és el de recuperar la qualitat de l’ocupació. Així mateix, va explicar que el pla preveu que l’avaluació i revisió dels actuals incentius a la contractació i a l’emprenedoria per suprimir els que hagin resultat ineficaços i dissenyar altres incentius nous que tinguin més efectivitat.

En relació amb el finançament del pla, la ministra va subratllar que els 2.000 milions d’euros consignats sortiran de les quotes de formació i dels fons europeus i dels de garantia juvenil.

tracking