SEGRE

MOTOR BALANÇ

La venda de cotxes d'ocasió de Lleida cau a contracorrent

Baixa al novembre un 1,7%, fins a les 1.990 unitats || Mentre que creix un 32,7% a Catalunya per l’impuls de Barcelona

Vehicles d’ocasió a Tàrrega, en una imatge d’arxiu.

Vehicles d’ocasió a Tàrrega, en una imatge d’arxiu.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre de cotxes utilitzats comercialitzats a Lleida durant el mes de novembre es va situar en 1.990 unitats, la qual cosa representa un retrocés de l’1,68% en relació amb les xifres registrades el mateix mes de l’any anterior. D’aquesta manera, i segons les dades publicades ahir per Faconauto, les comarques lleidatanes van seguir la tendència oposada al conjunt de Catalunya que, amb 38.795 cotxes utilitzats venuts el mes passat, va veure com creixien les xifres d’aquest negoci un 32,73% en comparació amb el novembre de l’exercici anterior. De fet, Catalunya va ocupar el segon lloc del rànquing estatal pel que fa a creixement de la venda de cotxes utilitzats, només al darrere de Castella-la Manxa. Les xifres catalanes van estar, en bona mesura, sostingudes per la bona ratxa del sector a les comarques barcelonines. En efecte, a Barcelona, amb 29.830 turismes i totterrenys venuts al novembre, es va registrar un creixement del 46,63% en relació amb el mateix mes del 2017.

Al conjunt de l’Estat, les vendes de cotxes utilitzats van assolir un volum de 200.466 unitats al novembre, un 7,6% més que l’any passat, sobretot per l’empenta dels quilòmetre 0 que hi havia acumulats.

Després que es conegués la decisió d’aquest càrtel, el cost del barril de petroli Brent, de referència per a Europa, es va enfilar als 62,98 dòlars, després d’haver caigut a primeres hores del matí fins als 59,10 dòlars. No obstant, el pic de preu el va assolir minuts abans que s’oficialitzés l’acord de l’OPEP, moment en què el barril es va situar en els 63,73 dòlars.

El cru es dispara després del pacte per reduir la producció ? Els països membres de l’OPEP van acordar ahir reduir l’oferta mundial de petroli en 1,2 milions de barrils diaris a partir del pròxim 1 de gener i durant un període d’almenys sis mesos. El pacte va arribar després que, dijous, la trobada hagués acabat sense consens sobre el grau de reducció de la producció de cru necessari per estabilitzar els preus.

tracking