SEGRE

SERVEIS TRANSPORT PÚBLIC

Nou conveni d'Autobusos, amb un increment del 0,25% més l'IPC

La Paeria va ratificar ahir l’acord amb Moventis per al període 2018-2022, que l’any que ve pujarà un 0,50 || Els sindicats, “satisfets” després d’un any de negociació

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde Fèlix Larrosa va assistir ahir a la firma del conveni col·lectiu d’Autobusos de Lleida SA Moventis per al període 2018-2022 que inclou un increment salarial de l’Índex de Preus de Consum (IPC) del 2017 més el 0,25% per a aquest any i de l’IPC dels anys anteriors més el 0,5 per cent fins a l’any 2022. El conveni també estableix, entre altres qüestions, que es donarà una bonificació de 50 euros per als empleats que treballin el dia de Nadal o la nit de Cap d’Any. A més, Larrosa també va recordar la compra de cinc nous autobusos híbrids i va reivindicar el transport públic com a “primordial per a una ciutat que mira al futur en termes de sostenibilitat i de protecció del medi ambient”. La firma d’aquest conveni de cinc anys es va fer ahir efectiva després d’un any de negociació entre la Paeria, Moventis i els sindicats i tots els actors es van mostrar satisfets amb la ratificació del conveni, que consideren “just i necessari”.

El gerent d’Autobusos de Lleida, Carlos Soldevila, va assenyalar que “ha estat una negociació llarga, però podem dir que es tracta d’un conveni en el qual tots quedem satisfets”. Així mateix, Soldevila va recordar que, “quan s’acabi el conveni, ja farà vint anys que treballarem a Lleida i sense cap incident ni problema laboral que hagi perjudicat la ciutadania. Han estat 20 anys de pau social”.

Per la seua part, el president del comitè d’empresa d’Autobusos Lleida, Francisco Morales, va valorar satisfactòriament l’acord. “Ha sigut una negociació amb moltes propostes i discussions però estem molt satisfets amb l’acord aconseguit, ja que reconeix la nostra tasca.”

Larrosa, representants de Moventis i dels sindicats, ahir després de la firma del conveni.

Larrosa, representants de Moventis i dels sindicats, ahir després de la firma del conveni.ÒSCAR MIRÓN

tracking