SEGRE

TECNOLOGIA CONCURS

Un lleidatà, al 'top ten' de Google

Un jove de la capital queda en els primers llocs d’un concurs mundial del cercador || El parc de Gardeny ha coordinat les proves amb l’ajuda de 33 universitaris

Ibàñez (dreta), amb estudiants de la UdL que han dissenyat i corregit les proves.

Ibàñez (dreta), amb estudiants de la UdL que han dissenyat i corregit les proves.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara no ho sap, però un jove lleidatà s’ha situat en el top ten del concurs Code-In organitzat amb Google en col·laboració amb el Parc Científic de Gardeny. La classificació final i oficial d’aquesta prova no es farà pública fins al 7 de gener. “Es tracta d’un concurs mundial per a joves d’entre 13 i 17 anys que consisteix a fer una sèrie d’exercicis que hem dissenyat als laboratoris TIC de Gardeny, que són els únics del món que compten amb les diverses tecnologies dels mapes de Google, anomenats Liquid Galaxy Lab”, va explicar Andreu Ibàñez, coordinador dels laboratoris i del concurs.

És el segon any que Gardeny organitza aquest esdeveniment i hi han participat 376 estudiants de tot el món, un 50% més que l’any passat. En total, es van dissenyar 175 exercicis i s’hi han presentat 680 treballs.

Per elaborar totes aquestes proves, el parc científic va comptar amb un equip de 33 persones. La gran majoria són estudiants de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida i provenen de set països diferents. “Estem molt contents amb l’acollida que ha tingut el concurs i per com ha augmentat el nombre de participants en tot just un any”, va assenyalar Ibàñez, que va recordar que “el 2017 ja hi va haver una lleidatana en el lloc número nou, per la qual cosa ens congratulem que Lleida repeteixi una altra vegada”.

Per participar en el concurs, els participants rebran un diploma firmat pel vicepresident de Google.

A més, els joves que figurin als dos primers llocs tindran un viatge a Silicon Valley amb totes les despeses pagades.

tracking