SEGRE

ECONOMIA EUROPA

El BCE deixa de comprar deute a partir del gener i manté els tipus

Revisa a la baixa les previsions de creixement per a 2018 i 2019

Mario Draghi.

Mario Draghi.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc Central Europeu (BCE) va confirmar ahir que posarà fi al seu programa de compra de deute durant aquest mes de desembre. El president de l’organisme de la Unió Europea, Mario Draghi, va assegurar ahir que aquest va arribar a convertir-se en l’únic “motor” de la recuperació de la zona euro durant els tres anys en què s’ha dut a terme.

Així mateix, Draghi va anunciar que el BCE va empitjorar el seu pronòstic de creixement per a l’eurozona aquest any i el següent, quan preveu una expansió de l’1,9% i de l’1,7%, respectivament, la qual cosa representa un ajustament a la baixa d’una dècima en tots dos casos.

Quant a l’evolució dels preus, l’entitat va revisar a l’alça la seua previsió d’inflació per al 2018, quan preveu una pujada de l’1,8%, una dècima més que el mes de setembre passat, mentre que va rebaixar una dècima la previsió del 2019, fins a l’1,6%.

Sobre la compra de deute, Draghi va afirmar que el BCE planeja “reinvertir” la majoria d’aquesta que vagi vencent durant un període “prolongat” després del final de les compres netes d’actius, especificant que serà durant el temps que sigui “necessari” per “mantenir” les condicions de liquiditat i un “ampli grau” d’acomodació monetària.

A més, l’organisme europeu mantindrà el tipus d’interès de referència per a les seues operacions de refinançament en el 0%, mentre que la taxa de la facilitat de dipòsit continuarà al -0,40% i la de la facilitat de préstec, al 0,25%. Els tipus d’interès es mantindran en aquests nivells “fins almenys durant l’estiu del 2019”.

tracking