SEGRE

EMPRESES GUARDONS

La patronal Foment reclama aprovar els pressupostos

Sànchez Llibre demana diàleg entre governs || Treballarà perquè retornin empreses que van canviar la seu social

Sànchez Llibre, assegut entre Pedro Sánchez i Quim Torra.

Sànchez Llibre, assegut entre Pedro Sánchez i Quim Torra.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la patronal Foment del Treball, Josep Sànchez Llibre, va demanar ahir a la nit que s’aprovessin els pressupostos de l’Estat i els de la Generalitat davant del president del Govern, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, durant l’entrega dels premis Carles Ferrer Salat i les Medalles d’Honor de la patronal.

Sànchez Llibre va instar el líder del PSOE que “amb vehemència i màxima contundència i claredat” aprovi els comptes espanyols juntament amb la resta de forces polítiques, petició que va fer extensible a l’Executiu de Quim Torra. “Vull aprofitar aquest acte per demanar amb fermesa que negociïn. Que s’asseguin per buscar punts de trobada, per superar en el curt i el mitjà termini, però també perquè es negociïn solucions de futur”, va argumentar Sánchez Llibre. Va reclamar estabilitat política, jurídica i econòmica i que els dos executius governin: “La solució política no és ni fàcil ni senzilla. Però mentre arriba aquesta solució necessitem estabilitat.” També va defensar que treballarà perquè retornin les empreses que van canviar la seu social fora de Catalunya i perquè en vinguin de noves: “Ens ho hem de proposar tots com una prioritat.”

Sánchez Llibre ho va expressar davant d’una audiència de prop cinc-cents convidats a l’Hotel Sofia de Barcelona, entre els quals hi havia les ministres Nadia Calviño i Magdalena Valerio; els consellers de la Generalitat Àngels Chacón, Chakir el Homrani i Damià Calvet; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, entre altres autoritats. El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés, va ser reconegut amb la medalla d’honor a l’Empresari de l’Any de la patronal Foment del Treball.

Nufri també va ser guardonat amb el Premi Carles Ferrer Salat en la categoria de Medi Ambient per la seua aposta per la descarbonització en el seu procés de producció, així com per l’impuls d’energies renovables (solar, hidràulica, biomassa) i per l’eficiència en la cogeneració de residus.

tracking