SEGRE

El BOE publica la pujada del salari mínim fins als 900 euros mensuals

La ministra de Treball, Magdalena Valerio.

El BOE publica la pujada del salari mínim fins als 900 euros mensualsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dijous la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins els 900 euros mensuals perquè entri en vigor el 2019, la qual cosa suposa un increment del 22,3 %, equivalents a 164 euros mensuals. Aquest increment va ser aprovat el passat 21 de desembre pel Consell de Ministres celebrat a Barcelona a través d’un reial decret que no va necessitar convalidació al Congrés dels Diputats i que complia així amb l’acord pressupostari pactat entre el Govern central i Podemos per al proper any.

Amb aquesta pujada, la major des del 1977 i que eleva els ingressos anuals fins els 12.600 euros, el Govern espanyol busca atansar el SMI a la mitjana europea i al seu torn impulsar el consum i la recaptació de cotitzacions per a la Seguretat Social.

Aquest salari mínim s’haurà d’abonar tant als treballadors fixos com als eventuals o temporers, així com als empleats de llar. "L’esmentat increment atén la millora de les condicions generals de l’economia i té per objectiu prevenir la pobresa en el treball i fomentar un creixement salarial general més dinàmic", explica el Reial Decret publicat al BOE. Afegeix que per garantir el dret a una remuneració "equitativa i suficient" per a un nivell de vida "decorós" el Comitè Europeu de Drets Socials ha interpretat que el SMI ha de rondar el 60 % del salari mitjà dels treballadors.

"Elevar el salari mínim interprofessional a 900 euros mensuals ens atansa a l’esmentada recomanació", explica el reial decret en la seua exposició de motius, en la qual apunta que aquesta mesura és "decisiva" perquè la creació d’ocupació i la recuperació econòmica es tradueixin en una progressiva reducció real de la pobresa i de la desigualtat salarial.

tracking