SEGRE

EMPRESES OPERACIONS SOCIETÀRIES

Llum verda d'Indulleida a la venda d'accions d'Actel Grup a Nufri

Complert el tràmit del consell d’administració de l’empresa d’Alguaire || Tres de les cooperatives de primer grau sòcies opten per mantenir la seua participació

Imatge d’arxiu de les instal·lacions d’Indulleida a Alguaire.

Imatge d’arxiu de les instal·lacions d’Indulleida a Alguaire.INDULLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d’administració d’Indulleida ha donat l’aprovació per a la venda de les accions que Actel Grup té a l’empresa transformadora de fruita d’Alguaire a Nufri. Es tracta d’un tràmit previst als estatuts de la companyia i que suposa la llum verda definitiva a la compravenda d’accions entre dos empreses sòcies d’Indulleida.

D’aquesta manera, canvia de mans el 40 per cent del capital d’Indulleida. Es tracta de les accions pròpies d’Actel Grup i d’un grup de cooperatives de primer grau sòcies d’aquesta però que eren propietàries de part del capital de la transformadora a títol personal.

Indulleida podria celebrar una junta d’accionistes i elegir un nou consell, on Actel té 5 llocs

De les quinze cooperatives de base amb accions, dotze han optat per la venda, mentre que tres més han preferit quedar-se com a partícips d’Indulleida.

D’aquesta manera, s’ha desestimat la segona oferta de compra presentada per una empresa del sector agroalimentari que havia fet públic el seu interès a través d’una empresa local d’intermediació en aquest tipus d’operacions.

Indulleida va celebrar la seua última junta general d’accionistes el 27 de novembre passat, quan es va renovar el consell d’administració, cinc dels membres del qual van ser elegits en representació d’Actel Grup.

Ara l’accionista de referència passarà a ser Nufri, amb la qual cosa s’estudia la possibilitat d’una nova convocatòria de junta d’accionistes que servís, entre altres punts, per reflectir el nou mapa accionarial als òrgans d’Indulleida, és a dir, dins del consell d’administració i en el repartiment dels seus càrrecs.

L’any 2001, Actel va pagar 410 milions de pessetes, al voltant de 2,46 milions d’euros, per tal d’aconseguir el 23 per cent de les participacions que tenia Mercolleida a Indulleida. L’operació va convertir aquesta cooperativa de segon grau en el soci majoritari de l’entitat, amb el control del 45 per cent del capital social que hi havia en aquell moment.

Així mateix, va provocar una polèmica que va agitar el sector fructícola durant gairebé una dècada. La compra de les participacions va ser impugnada davant dels tribunals per alguns socis d’Indulleida, encara que va acabar sent avalada pel Tribunal Suprem l’any 2010.

Ara, Actel Grup controla directament al voltant del 24% de les accions, i fins a una mica més del 40% del capital de la companyia que ara canvia de mans es troba en mans de cooperatives de primer grau.

tracking