SEGRE

BANCA OCUPACIÓ

CaixaBank presenta als sindicats el pla de baixes

Suposaria la reducció de la plantilla en uns dos mil treballadors || Preveu el tancament de 821 oficines, fonamentalment urbanes

Una oficina de CaixaBank en una imatge d’arxiu.

Una oficina de CaixaBank en una imatge d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció de CaixaBank ha convocat els representants dels treballadors el dijous 10 de gener per començar a negociar un expedient de regulació d’ocupació (ERO) en el marc del nou Pla Estratègic 2019-2021, que preveu una reducció del 18% de la xarxa d’oficines, 821 sucursals fonamentalment urbanes, i podria implicar un ajustament de plantilla d’aproximadament 2.000 empleats. Així ho van indicar ahir fonts sindicals, que asseguren que el banc els ha traslladat formalment la intenció d’aplicar un nou ERO a l’entitat.

En concret, la direcció ha manifestat la intenció de portar a terme mesures com l’acomiadament col·lectiu, la modificació substancial de condicions de treball i la mobilitat geogràfica dels empleats, segons UGT, que va criticar que la direcció “ha desplegat tota l’artilleria pesant” per acomodar les condicions laborals als seus propòsits.

En qualsevol cas, CaixaBank ha anunciat el seu desig d’obrir un procés de negociació previ que serveixi per mitigar les mesures, a l’empara de la disposició addicional cinquena del conveni col·lectiu. A més, la primera taula negociadora per al nou conveni col·lectiu també està prevista per al dia 10 de gener, per la qual cosa dijous es negociaran tant les condicions laborals bàsiques del sector amb la patronal de l’estalvi com l’expedient de regulació d’ocupació anunciat per CaixaBank.

Durant la presentació dels nous objectius de negoci per al pròxim trienni, el conseller delegat de l’entitat, Gonzalo Gortázar, va subratllar la idea que el tancament del 18 per cent de la xarxa incumbeix exclusivament les oficines i no es pot extrapolar al nombre d’empleats, i va assegurar que el percentatge d’acomiadaments seria “sensiblement més baix” al d’oficines. En concret, l’entitat tancarà 821 sucursals urbanes, fins a comptar amb un total de 3.640 l’any 2021, des de les 4.461 actuals.

tracking