SEGRE

COMERÇ EXTERIOR

La caiguda de la producció de fruita de pinyol passa factura a l'activitat d'Edullesa

|

Aquest camió va inaugurar l’ampliació dels molls d’Edullesa el juliol passat.

Aquest camió va inaugurar l’ampliació dels molls d’Edullesa el juliol passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La caiguda de la producció de fruita d’estiu (préssecs, nectarines i paraguaians) ha passat factura a l’activitat de l’Estació Duanera de Lleida (Edullesa), que ha vist com al llarg de l’any 2018 el nombre d’expedicions s’ha limitat a 1.500, la qual cosa representa mil menys que a l’exercici anterior. El president d’Edullesa, Joan Serentill, recorda que “ha faltat fruita de pinyol, amb una caiguda de la producció pròxima al 30 per cent, i això s’ha traduït que moltes empreses van optar per centrar les trameses en el mercat europeu. Les que al llarg de l’estiu van enviar-ne a països tercers van ser aquelles que van decidir mantenir trameses a països tercers per conservar i fidelitzar clients”.

Però el 2018 també dóna algunes dades sectorials positives, com el fet que les exportacions a través de la duana lleidatana repuntessin un 20 per cent en l’últim trimestre de l’any respecte al mateix període del 2017, com explica la gerent, Irene Marqués. De fet, la campanya de fruita de llavor (poma i pera) va representar l’any passat el 40 per cent de les exportacions, pràcticament concentrades en l’últim trimestre. Marqués destaca que entre els mercats, el líder continua sent el Brasil, que absorbeix al voltant del 40 per cent de les trameses. Després destaquen els països de l’Orient Mitjà i Israel, amb un 30 per cent.

Joan Serentill remarca que després d’un estiu que reconeix molt fluix, Edullesa ha viscut la millor tardor de la seua història pel que fa a trameses.

El balanç general del president de l’Estació Duanera és positiu si es té en compte que ha coincidit amb un any en què “hem estat d’obres per poder millorar i hem donat alhora el servei a les empreses”. Edullesa va inaugurar el mes de juliol passat l’ampliació dels molls, de manera que passava a tenir-ne set.

“Ara és el moment d’anar a buscar veterinària, que és el nou repte, poder ampliar l’exportació al sector ramader. Ja tenim les infraestructures necessàries: el laboratori, la cambra de congelats i els molls. Ens falta el permís veterinari i em consta que la subdelegació del Govern està treballant per a l’aprovació per part del ministeri d’Agricultura”, explica Serentill. Pel que fa al conjunt de les obres que han portat a terme, destaca que “hem donat la volta a la part logística, després tocarà a les oficines”.

“Ara tenim a Lleida un dipòsit duaner del segle XXI”

“Ara, amb les inversions i les reformes que hem portat a terme, podem afirmar que Lleida compta amb un dipòsit duaner del segle XXI, a l’altura del port de Barcelona.” Així ho afirma el president d’Edulleisa, Joan Serentill, que espera que el ministeri de Comerç confirmi les últimes certificacions a la duana, que s’afegiran a les que ja va atorgar el ministeri d’Agricultura.

tracking