SEGRE

TREBALL SINDICATS

Primeres mobilitzacions sindicals contra la política social de Sánchez

Els líders de CCOO i UGT convoquen una protesta a Madrid per exigir derogar la reforma laboral || Repetiran les aturades de l’any passat amb motiu del 8 de març

Els líders de CCOO i UGT, Unai Sordo i Josep Maria Àlvarez, ahir, a Madrid.

Els líders de CCOO i UGT, Unai Sordo i Josep Maria Àlvarez, ahir, a Madrid.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els líders de CCOO i UGT, Unai Sordo i Josep Maria Àlvarez, van anunciar ahir les que seran les primeres mobilitzacions sindicals contra les polítiques socials del Govern de Pedro Sánchez des que va arribar a la Moncloa fa set mesos. En aquest sentit, els dos grans sindicats a nivell estatal van explicar que ha començat un “procés de mobilització” que tindrà com a eix central una assemblea que comptarà amb l’assistència de 10.000 sindicalistes de tot l’Estat i que tindrà lloc a Madrid el 8 de febrer. Amb aquesta trobada, CCOO i UGT provaran de forçar l’Executiu central perquè compleixi les promeses de reforma de les legislacions laboral i de pensions que ha anat prometent durant els últims mesos i que no ha complert.

“Ja no és temps de parlar, és temps de fer”, va subratllar Sordo. Durant tot aquest mes, les dos organitzacions duran a terme assemblees a les empreses per conscienciar els treballadors de la necessitat dels canvis legislatius. “Volem que el Govern central sàpiga que no esperarem que acabi la legislatura per derogar alguns dels aspectes fonamentals de les reformes del PP”, va advertir Àlvarez.

D’altra banda, també van avançar que, amb motiu del 8 de març, repetiran les aturades de l’any passat per reivindicar la igualtat de gènere en l’àmbit laboral.

Madrid insisteix a obligar els treballadors a fitxar El Govern central segueix endavant amb els seus plans per reformar l’Estatut dels Treballadors i obligar tots els empleats a entrar i a sortir del seu centre de treball. Així ho van confirmar ahir fonts del ministeri de Treball a SEGRE, tot i que encara no hi ha un calendari tancat per a l’aprovació d’aquesta modificació legislativa. La mesurada, subscrita amb Podem i avalada pels sindicats, però que va topar amb les reticències de la patronal, té com a finalitat evitar que es cometi frau a l’hora de comptabilitzar les hores extra. Així mateix, l’Executiu socialista també pretén canviar la llei d’infraccions i sancions en l’ordre social per castigar les empreses que incompleixin la nova normativa sobre control d’horaris.

tracking