SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Lleida té la bretxa de gènere més gran quant a l'atur de Catalunya

La desocupació afecta el 7,47% dels lleidatans, davant del 10,05% de les dones

Imatge d'arxiu d'una manifestació del 8 de març a Lleida.

Imatge d'arxiu d'una manifestació del 8 de març a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida és la província catalana on la bretxa de gènere en l’atur és més elevada. La demarcació va acabar el tercer trimestre de l’any passat amb un 10,05% de les lleidatanes que volien treballar sense poder fer-ho perquè no trobaven una feina, la qual cosa representa 9.300 dones, segons l’Enquesta de Població Activa.

D’altra banda, la taxa d’atur entre els homes se situava en el 7,47%, amb un total de 8.700. És a dir, que l’índex de l’atur és 2,58 punts superior entre les dones.

Només ocupen el 19,4% dels llocs clau de les empreses de l’Ibex-35, segons un estudi

Aquesta dada és clarament superior als 1,6 punts de diferència entre sexes que es registra a Tarragona o els 0,6 de Girona. Les comarques de Barcelona, per la seua part, destaquen perquè la taxa d’atur és pràcticament igual entre sexes, amb un 10,58% per a ells i un 10,51% per a elles.

En el conjunt del conjunt de l’Estat, el balanç és encara més desfavorables per a les dones, amb una diferència en la taxa d’atur de 3,1 punts respecte als homes. L’atur masculí registra una taxa del 13,12%, mentre que entre les dones la taxa es dispara al 16,22%.

La bretxa en l’atur entre homes i dones es va mantenir al novembre tant a la Unió Europea (UE) com a l’eurozona, segons dades publicades ahir per l’oficina estadística europea, Eurostat, que revelen les diferències de gènere més grans en relació amb l’atur en estats com Espanya o Itàlia.

La taxa d’atur afecta sobretot les dones, amb un 8,3% als dinou països que comparteixen la moneda única i un 6,9% en el conjunt de la UE, davant un 7,6% i un 6,5% en el cas dels homes.

Limitat poder femení a les empreses de l’Ibex-35

Les dones ocupen el 19,4 per cent dels llocs de direcció de les empreses de l’Ibex-35, segons el primer estudi sobre aquest tema elaborat per l’Associació Espanyola d’Executives i Conselleres (EJE&CON) i Atrevia.

Concretament, les dades mostren que les dones componen el 23,5 per cent dels consells d’administració (110 de 469 persones), el 13,6% dels comitès de direcció (69 de 507 persones), el 8,8% de les presidències (3 de 34 persones) i tot just representen un pobre el 3,7% dels consellers delegats, amb tan sols una dona d’un total de 27 persones.

Per àrees, la major part de les dones que integren els òrgans de direcció de les empreses de l’Ibex-35 es troba en els consells d’administració (60,1%). El 37,7% desenvolupa la seua activitat professional en el comitè de direcció, mentre que amb prou feines un 1,6% i un 0,5% ho fan en els càrrecs de presidenta i consellera delegada, respectivament.

En l’anàlisi per sectors d’activitat, aquells amb més presència femenina en els seus consells d’administració són béns de consum (29,4% són dones), serveis financers i immobiliaris (25,2%) i serveis de consum (25%), totes per sobre de la mitjana, del 23,5 per cent.

tracking