SEGRE

ENERGIA

La bombona de butà baixarà demà un 4,96%

Passarà a costar 14,57 euros

El cremador d'una cuina de gas.

El cremador d'una cuina de gas.PIxabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La bombona de butà de 12,5 quilograms, que consumeixen uns vuit milions de llars a Espanya, costarà a partir de dimarts 76 cèntims menys (4,96 %) i el seu preu passarà a ser de 14,57 euros per botella, segons apareix aquest dilluns al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Amb aquest descens, es trenca la ratxa de tres increments consecutius que la bombona de butà ha experimentat des de juliol.

L’abaratiment es deu a la forta caiguda de la cotització de les matèries primeres, que ha estat d’un 36,2 %, i dels transports, que han descendit un 10,8 %, ja que, encara que el dòlar s’ha apreciat un 1,7 % davant l’euro, el seu avenç no ha arribat a contrarestar la caiguda de les cotitzacions internacionals.

El preu de la bombona de butà es revisa bimestralment i en la primera revisió d’aquest 2019 descendeix, després d’incrementar-se un 4,93 % al novembre, que va passar a costar 15,33 euros; un 4,96 % el setembre, quan va arribar als 14,61 euros, i un 4,9 % el juliol, quan va arribar als 13,92 euros.

La bombona de butà no baixava des de la revisió que es va fer el maig de l’any passat, quan va enllaçar amb el descens que havia tingut en la de març, mes en què va trencar amb els dos augments consecutius que hi va haver en les dos anteriors revisions.

Respecte a gener de 2018, la bombona serà a partir de dimarts onze cèntims més barata, un 0,75 % inferior al preu que tenia llavors.

tracking