SEGRE

Lleida va tancar el 2018 amb una pujada de preus de l'1,5%

Les comarques lleidatanes registren la inflació més alta de Catalunya

Sortidors de gasolina a Lleida amb les noves etiquetes.

Sortidors de gasolina a Lleida amb les noves etiquetes.J. MARTÍNEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La província de Lleida va tancar el 2018 amb una pujada dels preus de l’1,5% en termes interanuals, segons dades fetes públiques aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Es tracta de l’Índex de Preus del Consum (IPC) interanual més elevat de Catalunya i un dels més grans de l’Estat espanyol, només superat per Las Palmas (+1,6%), encara que va descendir vuit dècimes respecte al novembre. En termes mensuals, en comparació amb el mes anterior, la inflació a Lleida va descendir set dècimes al desembre.

El conjunt de Catalunya va acomiadar l’exercici 2018 amb una pujada dels preus interanual de l’1,4%, cinc dècimes menys que al novembre, mentre que l’IPC mensual va baixar tres dècimes el desembre respecte al mes anterior.

En el conjunt d’Espanya, la inflació va baixar un 0,4% el desembre respecte al mes anterior i va retallar cinc dècimes la seua taxa interanual, fins l’1,2%, el seu menor nivell des del mes d’abril passat a causa del descens dels preus dels carburants, del gasoil per a calefacció i dels serveis d’allotjament.

tracking