SEGRE

Catalunya proposa que els Uber i Cabify es contractin amb 15 minuts d'antelació

Els taxistes de Barcelona convoquen vaga indefinida

Els taxistes de Barcelona han convocat una vaga indefinida.

Catalunya proposa que els Uber i Cabify es contractin amb 15 minuts d'antelacióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat planteja que els serveis de vehicle de lloguer amb conductor, els anomenats VTC, que presten empreses com Uber o Cabify, s’hagin de contractar amb almenys 15 minuts d’antelació, una proposta que dista molt del que demanen els taxistes, que exigeixen una anticipació mínima de dotze hores. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha traslladat avui aquesta proposta al col·lectiu de taxistes durant el ple del Consell del Taxi.

La proposta forma part del decret llei de mesures urgents en matèria de transport de viatgers mitjançant el lloguer de vehicles amb conductor que prepara el Govern.

Els taxistes de Barcelona convoquen vaga indefinida

Per la seua part, Élite Taxi, la principal associació del col·lectiu de taxistes de Barcelona, ha anunciat una vaga indefinida amb caràcter immediat en protesta per la proposta de la Generalitat d’obligar a contractar els serveis dels anomenats VTC, els vehicles de lloguer amb conductor, amb només 15 minuts d’antelació. El portaveu d’aquesta associació, Álberto Álvarez, ha explicat a Efe que ha abandonat la reunió del ple del Consell del Taxi abans que acabés en protesta per la proposta de la Generalitat.

Després de convocar una assemblea improvisada amb els centenars de taxistes convocats a les portes del departament de Territori de la Generalitat, on s’ha celebrat la trobada, han acordat convocar una vaga indefinida i reunir-se a la terminal 2 de l’Aeroport de Barcelona-El Prat per decidir quines mesures concretes de protesta adopten.

tracking