SEGRE

ENTITATS LABORAL

Com afectarà l'ERO de CaixaBank a Lleida?

El total d’acomiadaments d’àmbit estatal és de 2.157 treballadors || CaixaBank pretén allargar l’horari d’hivern i obrir les oficines els dimarts i dijous a la tarda

Una de les oficines de CaixaBank a Lleida, tancada per la creació d’una nova ‘store’ a la capital.

Una de les oficines de CaixaBank a Lleida, tancada per la creació d’una nova ‘store’ a la capital.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de CaixaBank deixarà sense feina quaranta-nou empleats de l’entitat i comportarà el tancament de quinze oficines a tota la província de Lleida. Així ho van fer saber ahir UGT, CCOO i CaixaBank després de la reunió que van mantenir sobre l’ERO en el marc del nou Pla Estratègic 2019-2021, que preveu una reducció del 18% d’oficines d’àmbit estatal. A tot l’Estat, un total de 2.157 persones, més del 7% de la plantilla de l’entitat, es veuran afectades per l’ERO. Durant la reunió d’ahir, CaixaBank també va proposar que s’ampliés l’horari d’hivern i de tardes de les oficines, sumant-hi els dimarts als dijous. També busca ampliar la mobilitat geogràfica en l’àmbit provincial, que actualment està en els 25 quilòmetres, i augmentar la plantilla comercial de 900 a 2.000 persones. Així mateix, vol ampliar la classificació d’oficines o l’eliminació de subdirectors i segons responsables en aquelles de menys de quatre empleats. L’objectiu amb aquest ERO és tancar 821 sucursals urbanes, i avançar fins a set-centes sucursals del nou format store. CCOO i UGT es van mostrar indignats i només van defensar els acomiadaments voluntaris, seguint models d’altres ERO firmats anteriorment a l’entitat. En aquest sentit, CCOO va assegurar a SEGRE que les reunions mantingudes fins ara amb la directiva de CaixaBank no són “negociacions, sinó trobades de diàleg”. Una negociació implicaria un calendari concret i un termini de trenta dies per obtenir un acord entre empresa i treballadors.

Altrament, l’entitat podria imposar els acomiadaments. Aquest punt és als estatuts de l’empresa, però els sindicats defensen que no s’ha posat en marxa cap mesa de negociació que els apliqui. Per això, es mantenen a l’expectativa sobre la possibilitat que l’empresa activi aquest compte enrere i vulgui imposar els acomiadaments, una cosa que rebutgen rotundament. Les pròximes reunions seran els dijous 24 i 31. En aquestes dates, CCOO espera concretar les condicions dels 2.157 acomiadaments de l’ERO, i la concreció d’una mesa de negociació “real i efectiva”.

Fonts d’UGT també afirmen que els resultats que ofereix l’entitat als treballadors no coincideixen amb els que ofereixen als inversors. Els primers són “negatius”, segons el sindicat, i els segons, no. A les pròximes reunions demanaran explicacions sobre tot això a l’entitat.

tracking